Legendarni pjevač iz BiH
59

Senna M održao posljednji nastup u karijeri: Pjesma "Tuc tuc" odjekivala je zagrebačkom Arenom

L. R.
Senna M (Foto: Instagram/megadance.party)
Senna M (Foto: Instagram/megadance.party)
Nekadašnji bh. pjevač Senad Galijašević poznatiji pod imenom Senna M, sinoć je nastupao na Megadance partyju koji se održao u popularnoj zagrebačkoj Areni.

Dugoočekivani događaj okupio je brojne izvođače, koji su "harali" muzičkom dance scenom devedesetih godina. Tako su na Megadance partyju nastupale Vlatka Pokos, Minea, Alka Vuica, Colonia, ET, Ivana Banfić, Sandi, Denis i Denis, Groovetastic, Dreletronic, Simplicia i drugi.

No, Senni M pripala je čast da nastupa posljednji i tako zatvori ovaj jedinstveni muzički događaj u Hrvatskoj. On je tom prilikom izveo neke od svojih najvećih hitova kao što su "Indijanac" i "Beba malena", a posebnu je pažnju privukla pjesma "Tuc tuc".

On se u jednom trenutku sa suzama u očima zahvalio publici što su bili dio njegovog posljednjeg nastupa u karijeri.

Inače, u emisiji In Magazin otkrio je da je pristao na nastup iz poštovanja prema svom tadašnjem menadžeru Vladimiru Mihaljeku Mihi i iz poštovanja prema vlastitom sinu, koji je želio da ga barem jednom vidi na sceni.

Zanimljivo je da je uspio pronaći svoje plesačice koje su, kako tvrdi i s 45 godina vrlo vitalne.

"Prelazio sam sedam gora, sedam mora da dođem do tih plesačica. Nisam imao pojma gdje su, šta rade i kako izgledaju. No našao sam ih, šest svojih plesačica koje su i dalje opstale u plesu, aerobiku. Danas imaju oko 45 godina, majke su, ali radit će kao u 90-ima", naveo je Senna M.

Objasnio je da je nastup pripremao čak tri mjeseca jer nije želio samo otpjevati pjesme, već i plesati.

Podsjećamo, Senna M danas se bavi proizvodnjom rasvjete s posebnim svjetlosnim efektima, koje koristi čak i NASA, a dobitnik je i Grammy nagrade za inžinjering, nauku i tehnologiju te može se pohvaliti da se dio njegove opreme koristio i za snimanje popularne serije "Game of Thrones".