Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
R.I.P. skromna ženo koja je tiho ušla,a još tiše izašla iz naših srca. Neka ti nebo ne bude granica,a mi koji te pamtimo po onom najljepšem,a to su tvoje pjesme ćwmo te se sjetiti svaki put kad čujemo riječi: I u času bujne sreće I kad tuga uzdah sprema, Moja ljubav pjesmu kreće: Što te nema, što te nema
Pokoj joj dusi bila je velika umjetnica i veliki covjek a Sarajevo joj nista nije dalo.Njene pjesme nece nikada biti zaboravljene jer to se pamti citavog zivota a ne kao ove sada tralala i gotova pjesma .
zao mije sto nije sahrana u njenom rodnom gradu jedna skromna zena
cime je to Jadranka zaduzila Sarajevo? da li je ikad digla svoj glas sto se ubijaju neduzna djeca po Sarajevu, sto se stanovnistvo izgladnjuje, sto se Sarajevo unistava? Zivjela je u Japanu od 1988, tamo je radila i placala porez, tamo je trebala i da se lijeci.A pjesmu "sto te nema" napisao je Aleksa Santic, a pjevali su je mnogi, kao i Jadranka i Himzo Polovina.
Pjesme će da žive i dalje......R.I.P. Jadranka.
"srbi se moraju boriti za svoja prava, narocito u sarajevo od kojeg izetbegović namjerava napraviti malu dzamahiriju. njegov plan je da iseli srbe te da naseli turke i arape koji bi postepeno uvodili šerijat. u tom sarajevu nema mjesta za njegove starosjedioce krišćane" radovan karadzic, nekoliko mjeseci prije rata
nalix mora da si se drogiro neko jeftinom drogom dok bulaznis.
@esmaseh ne razumijem zasto sarajlijama smeta ovaj citat? nego mi molim te samo odgovori (jer iskreno mislim da je to podla laž): jel istina da su u sarajevskom kantonu alijići zakonom uveli da su u skolama obavezni arapski i turski jezik? de mi molim te reci da je to zajebancija :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
kakva sramota za jadranku da je genocidasi sahranjuju nije imala.nimalo ponosa ni dostojanstva prodala.se.za smjestaj u domu i mizwrnu penzijicu nije vazno kakv si bio.uzivotu vaznije je kako zavrsis a ona je zavrsila jadno i tuzno nek je genocidasi oplakuju i svojataju
Mama je iz Dalmacije kao mlada učiteljica stigla u Bosnu posle Drugog svetskog rata i sa mojim ocem i kolegom, koji je iz Doboja, otišao u selo u okolini Bosanskog Novog. ............Onda su se moji roditelji rastali i ja sam sa mamom prešla u Sarajevo, a potom u Dubrovnik, Gradac na moru, Vareš. Zatim smo se vratile u okolinu Sarajeva i po selima selile iz škole u školu
E sada ce se na sahrani pojaviti desetine tuznih samo da bi ih kamera snimila i reporteri napisali kako su bili na sahrani. Mnogi ce i imtervjue dati onako "ozalosceni"
Pokoj joj dusi bila je velika umjetnica i veliki covjek a Sarajevo joj nista nije dalo.Njene pjesme nece nikada biti zaboravljene jer to se pamti citavog zivota a ne kao ove sada tralala i gotova pjesma .