Iznenađujući slučaj
61

Postavljeni kip pjevaču benda Rammstein ukraden u roku jednog dana

L. R.
Popularni Rammstein ove godine kreće na turneju po Europi (Foto: Facebook/Instagram)
Popularni Rammstein ove godine kreće na turneju po Europi (Foto: Facebook/Instagram)
Kip pjevača Tilla Lindemanna ukraden je preko noći za samo nekoliko sati nakon što je otkriven u njemačkom gradu Rostocku.

Kako navode strani mediji, kip frontmena poznatog njemačkog benda Rammstein podignut povodom proslave njegovog 60. rođendana, uspio je nestati za samo nekoliko sati od otkrivanja.

Umjetnica Roxxy Roxx nedavno je završila ovaj kip i odlučila ga postaviti u njemačkom gradu Rostock u blizini kuće u kojoj je odrastao ovaj njemački pjevač. Nekoliko sati prije pjevačevog rođendana, 3. januara, postavljeni kip objavila je na svom Instagram profilu te čestitala rođendan Lindemannu.

Sretan uranjeni rođendan, Till Lindemann. Napravila sam ti kip," napisala je umjetnica i dodala kako je on najveća rock zvijezda Njemačke.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, policija iz Rostocka istražuje njegovu krađu. Izvještavaju da je kip ukraden 4. januara oko 10 sati te da pozivaju svjedoke da se jave kako bi pronašli kip.

Rammstein je poznat po hitovima "Du hast" i "Engel", a u aprilu prošle godine objavili su i svoj osmi studijski album "Zeit". Bend također planira i turneju po Europi ove godine.