U Sarajevu
120

Od sevdalinke do electro muzike: Večeras nastupaju Mostar Sevdah Reunion, David Morales i drugi

L. R.
Atmosfera u glavnom gradu BiH
Atmosfera u glavnom gradu BiH
Glavni grad Bosne i Hercegovine i večeras nudi raznovrstan muzički program pa tako će se u Sarajevu posjetioci večeras moći uživati u sevdahu, rock, pop i elektronskoj muzici.
U okviru festivala "Sarajevo Sevdah Soiree" večeras će na Žutoj tabiji nastupiti pioniri sevdaha 21. vijeka, Mostar Sevdah Reuinion, bend čiji jedinstveni stil izvođenja podrazumijeva kombinaciju sevdalinke sa jazz, bules, soul i etno muzičkim elementima.

Na platou Skenderije gdje se održava Heineken Summer Lounge, večeras nastupa svjetski DJ David Morales.

Ovaj DJ ujedno je i dobitnik Grammyja. Producirao je i remiksirao više od 500 ploča za neke od najpoznatijih svjetskih izvođača, uključujući Mariah Carey, U2, Michaela Jacksona, Arethu Franklin, Madonnu i Whitney Houston.

Na stageu Music Zonea, koji se održava na parking platou ispred Ambasade Republike Grčke večeras će nastupati sarajevski bend Skroz. Ulaz košta 10 KM, a koncert počinje u 23 sata.

"Festival u festivalu – After midnight parties" koji se održava u Amfiteatru Doma mladih, za večeras je najavio njemačkog DJ i producenta Dr. Mottea, a pored njega nastupat će i Focho b2b Sharky, Weedran i Atonic. Događaj počinje u 23:30 sata, a ulaz je 10 KM.

U sklopu projekta "Festival u centru" u Radićevoj ulici održat će i popularni Matinee Street Party. Ovaj događaj planiran je d 21:30 do 01:00 sati, kada će saobraćaj u Radićevoj ulici biti potpuno obustavljen.

Kako navode na društvenim mrežama, pored muzike za koju su zaduženi rezident DJ-evi Alain, Coem i 2odd, Street Matinee će obuhvatiti razne aktivnosti kao sto su više gastro i art kutaka, barova

Za atmosferu na Eiffelovom mostu, gdje se održava se manifestacija "Kinđetov most", zadužena je pjevačica Indira Forza, koja je mnogima poznata kao pjevačica grupe Colonia.