Andrew Lloyd Webber
0

"Nemoguće je da Britanci pobijede na Evroviziji"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Poznati kompozitor Sir Andrew Lloyd Webber nazvao je britanski plan da svojom autorskom pjesmom pobijedi na izboru za pjesmu Evrovizije "praktično nemogućim".

Slavni kompozitor, koji je ranije pristao da bude autor britanske pjesme koja će se natjecati u tradicionalnom takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, sada je izjavio da je jako skeptičan oko odabira izvođača, mada talent show za izvođače uskoro počinje s prikazivanjem na britanskoj televiziji.

"Nikad nisam govorio da je nešto nemoguće, ali ovo mi se čini takvim. Ko zna šta će se desiti s mojom pjesmom s ovakvom publikom", dodao je Webber.

Nakon što je ovogodišnji predstavnik Velike Britanije, Andy Abraham na takmičenju za pjesmu Evrovizije ostao na posljednjem mjestu s mizernih 14 bodova, legendarni komentator takmičenja Terry Wogan najavio je ostavku jer je po njegovim riječima "Evrovizija postala politički događaj".

Andrew Lloyd Webber (60) je svjetski poznat brodvejski kompozitor, dobitnik Oscara i Zlatnog globusa za muziku u filmu "Evita", tri Grammyja, sedam Tonyja, i dvije nagrade Emmy.

Najpoznatiji mjuzikli Andrewa Lloyda Webbera su "Jesus Christ Superstar", "Cats", i "Phantom of the Opera".