Muzika
0

Majke i Skroz priredili rock'n'roll spektakl

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bendovi Majke i Skroz nastupili su sinoć na Sarajevo Music Stageu i oduševili publiku.

Dom mladih bio je prepun, a Skroz je izvođenjem njihovih najvećih hitova publiku uveo u pravi rock'n'roll spektakl. Oko dva sata iza ponoći na scenu su izašle legendarne Majke, te odličnom svirkom i vrhunskim nastupom oduševili publiku.

Sarajevo Music Stage 2013. nastavlja se večeras, u subotu, 24. augusta, koncertom splitskih bendova Dječaci i TBF, koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnju seriju koncerata koja se održava tokom Sarajevo Film Festivala.

The Beat Fleet ili skraćeno TBF nastao je 1990. godine u Splitu. Bend je započeo kao standarni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvili vlastiti muzički izričaj. Dosad su izdali šest studijskih albuma, a posljednji “Pistaccio Metallic” izašao je 2011. godine. Sa njega su se odmah izdvojili hitovi "Mater", "Veseljko" i "Uvik kontra".

Dječaci su rap grupa osnovana 2005. godine u Splitu. Bend čine Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo. Prvi album "Drama" izašao je 2008. godine i postigao značajan uspjeh, osvojivši Zlatnu kuglu za Album godine kao i prvu nagradu za Hip-Hop album godine. Drugi album pod imenom "Istina", čiji je tiraž rasprodan u samo dva dana, izašao je 2011. godine.

Koncert će započeti tačno u ponoć, a ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata.

Ulaznice za Sarajevo Music Stage, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM po večeri, mogu se kupiti isključivo na ovlaštenim biletarnicama ispred KSC Skenderija. Pozivamo sve zainteresirane da ulaznice nabavljaju isključivo na biletarnici ispred KSC Skenderija, kako bi bili sigurni da kupuju validne ulaznice, sa kojima će imati pravo ulaska na Sarajevo Music Stage.