Za svakog ponešto
36

Od rocka do sevdaha: Sarajevo i večeras nudi bogat noćni provod na brojnim lokacijama

D. J.
Foto: Facebook/Summer Lounge
Foto: Facebook/Summer Lounge
Tradicionalno ljeto, a posebno august prepun je muzičkih događanja u Sarajevu u kojima uživaju i domaći i gosti sa svih strana svijeta koji posjećuju glavni grad BiH.

Dobar provod tako se večeras nastavlja na lokaciji Skenderija – Parking plato ispred zgrade Ambasade Republike Grčke u sklopu događaja Music Stage.

Publiku će svojim poznatim hitovima "Dođi", "Dani prolaze", "Savršeno"... zagrijati Nermin Puškar.

Ovaj muzički događaj već gotovo deceniju, tokom augusta okuplja najbolja bosanskohercegovačka i regionalna imena. Koncert počinje u 23 sata, a ulaznice možete nabaviti putem sistema kupikartu.ba ili na ulazu neposredno prije koncerta.

I ove godine, tokom cijelog Sarajevo Film Festivala, na platou Skenderije pojsetitelje okuplja Summer Lounge, a za večerašnju zabavu zadužen je DJ YNGOD.

"Festival u Centru" u Radićevoj ulici ove godine se održava od 11. do 18. augusta. Manifestaciju organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i u saradnji s Buybookom.

U programu "Festivala u Centru" su izložbe, koncerti, likovne radionice, promocije knjiga, različite sportske aktivnosti, zaboravljene igre djetinjstva, nastupi mažoretkinja, DJ-eva i drugi programi, namijenjeni svim dobnim skupinama. Više informacija o večerašnjem programu možete pronaći na njihovim službenim Facebook i Instagram stranicama.

U sklopu manifestacije Kinđetov most organiziran je bogat dnevni i večernji program za djecu i odrasle. Večeras nastupa grupa Zana, a ulaznice se mogu nabaviti u sistemu kupikartu.ba.

Armin Muzaferija će večeras održati koncert u okviru festivala sevdalinke Sarajevo Sevdah Soiree.

Publika u glavnom gradu će nakon dužeg vremena imati priliku da uživa u odličnim izvedbama ovog umjetnika i njegovog benda i to u prelijepom arhaičnom ambijentu Žute tabije.

"Koncert će trajati oko 90 minuta, uz fantastičan bend koji smo koncipirali da bude jednostavan, jer sevdah ne trpi 'gužvu' u aranžmanima, a i želimo da to bude onako intimna atmosfera. Uvijek sam sevdalinku tako doživljavao", otkrio je ranije Muzaferija.