Inicijativa #metoo
34

Janet Jackson slijedi primjer svoje kolegice uvodeći strožija pravila za svoju turneju

L. R.
Janet Jackson planira turneju ove godine (Foto: Instagram)
Janet Jackson planira turneju ove godine (Foto: Instagram)
Janet Jackson slijedi primjer svoje kolegice Beyonce tako što uvodi strožija pravila za svoju turneju, koju planira ove godine. Ona se planira pridružiti inicijativi #MeToo, što se konkretno odnosi na provjere timova s kojima sarađuje.
Već je od ranije poznato da je Beyonce provjerila producente i odbila pjesme izvođača za svoj album "Renaissance" ako su bili suočeni s optužbama za zlostavljanje ili uznemiravanje, a sada je poznato i da Janet Jackson želi uraditi isto sa svojom svjetskom turnejom "Together Again".

“Janet uzima listu iz Beyonceine knjige i provodi #MeToo provjere dok se priprema za svoju turneju 'Together Again'", navodi izvor blizak pjevačici.

Provjera će se obuhvatiti sve njene saradnike što podrazumijeva njene plesače i kolega iz benda, ali i glavno osoblje, kako bi se osiguralo da nemaju historiju zlostavljanja. To zahtijeva mnogo finansijskog ulaganja, ali kako navode u stranim medijima, Janet želi kreirati sigurno radno okruženje.

Poznato je da je Beyonce primijenila svoja pravila ranije ove godine nakon što je producent, koji je radio na njezinom hitu "Drunk In Love" iz 2013., uhapšen u augustu 2020. godine.