Otkrila u dokumentarcu
26

Janet Jackson kazala da je brat Michael nazivao svinjom zbog prekomjerne težine

I. S.
Foto: WireImage
Foto: WireImage
Janet Jackson će uskoro objaviti dokumentarac "Janet" u kojem govori o svom životu i tome kako je biti u sjeni svjetski popularnog brata Michaela. Između ostalog, spominje da je nazivao svinjom zbog prekomjerne težine.

"Janet" će biti prikazan 28. januara na kanalima A&E i Lifetime. Kako prenosi New York Post, Michael joj je upućivao uvrede na račun fizičkog izgleda.

"Bilo je trenutaka kada me zadirkivao i govorio mi da sam svinja, kobila, krava ili ku*va. Nakon toga se smijao, a i ja bih uradila isto. Ipak, u dubini duše sam osjećala bol. Itekako je utjecalo na mene to što mi je govorio da sam predebela", navela je.

Prezime Jackson donijelo joj je mnogo problema, a naročito nakon što je Michael optužen da je seksualno zlostavljao dječake.

"Bila sam frustrirana. Iako mi je on bio brat, naravno da smo imali odvojene živote. Ipak, željela sam biti uz njega i podržati ga koliko god sam mogla", rekla je.

Prva optužba protiv Michaela podnesena je 1993. godine. Jordan Chandler je tvrdio da ga je neprimjereno dodirivao dok je boravio na njegovom ranču Neverland. Zatim su pjevač i dječakova porodila sklopili nagodbu prema kojoj im je isplatio 23 miliona dolara.

"Michael ja na kraju dao porodici novac. Samo je želio da se sve završi, ali zbog toga poteza je javnost bila uvjerena da je kriv", kazala je.