Vratio se hip hopu
0

Frenkie predstavio spot za novi singl pod nazivom "Trijumf"

L. R.
Frenkie (Foto: Press)
Frenkie (Foto: Press)
Bh. reper Frenkie danas je objavio spot za novi singl pod nazivom "Trijumf".

Nakon što smo ga na zadnjem albumu "Dunya" čuli u reggae stilu, Frenkie se s novom pjesmom vraća svojim hip hop korijenima.

"Trijumf" je energična hip hop pjesma, a Frenkie je još jednom dokazao zašto je jedan od najboljih regionalnih rep izvođača. Pjesma je nastala u saradnji s Indigom i Toshijem, a video spot potpisuje Adnan Avdić s Maidom Ribić kao glavnom glumicom.

"Nakon zadnjeg albuma sam poželio da repam i da vidim koliko mogu svoj flow tehnički da usavršim i kao rezultat se desio 'Trijumf'. Kroz svoju karijeru sam eksperimentisao sa raznim žanrovima i to mi je uvijek bilo neko osvježenje, ali ono što i dalje primjetim je da me najsretnije čini kada bez previše kalkulisanja i razmišljanja pustim da me vodi osjećaj i prosto repam preko beata", poručio je Frenkie.

Maida Ribić i Frenkie (Foto: Press)
Maida Ribić i Frenkie (Foto: Press)

Frenkie, Kontra i Indigo nastupaju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u srijedu 22. novembra, a u nedjelju 19. novembra Frenkie će uz brojne domaće hip hop izvođače nastupati na humanitarnom koncertu za Palestinu u sarajevskom Domu mladih.