Poslušajte "Moj izbor"
23

Bh. reper Frenkie snimio pjesmu o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine

L. R.
Frenkie (Screenshot/Youtube)
Frenkie (Screenshot/Youtube)
Bh. reper Frenkie danas je objavio pjesmu "Moj izbor", koja govoriu o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine.

Danas je s ponosom najavljeno da je Frenkie sarađivao s PRONI Centrom za omladinski razvoj, Udruženjem građana "Nešto više" i Evropskom unijom u Bosni i Hercegovini na snimanju pjesme “Moj izbor”, koja istražuje temu odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

Ova inovativna saradnja proizvela je emotivnu i snažnu pjesmu koja poziva na razmišljanje o izazovima s kojima se suočava mlada generacija.

Frenkie, dugogodišnji borac za prava mladih, izrazio je svoju angažovanost i podršku ovoj temi kroz umjetnost. Njegove riječi, prožete autentičnošću i iskrenošću, dočaravaju kompleksnost odluke o odlasku mladih iz zemlje te izazove s kojima se suočavaju.

PRONI Centar za omladinski razvoj i Udruženje građana "Nešto više", koji već godinama rade na unapređenju kvaliteta života mladih u Bosni i Hercegovini, prepoznaju važnost umjetnosti u pokretanju društvenih razgovora. Pjesma Frenkieja ne samo da nudi muzički doživljaj, već i potiče na razmišljanje o stvarnim problemima s kojima se suočavaju mladi ljudi.

Pjesma je nastala u okviru projekta "Program zadržavanja mladih u BiH – Opšta mobilizacija" koji sprovodi Udruženje građana "Nešto više" u saradnji s PRONI Centrom za omladinski razvoj, a finansira Evropska unija.

Pjesma je dostupna na društvenim mrežama PRONI Centra za omladinski razvoj i njihovom YouTube kanalu.