Jaeger Music Night 2011.
0

Dvoboj grupa Naksut Vesert i Polaroid Trip u Širokom Brijegu

Sarajevo-x.com
Prvo polufinale Jaeger Music Nighta 2011. bit će održano u petak 26. augusta u klubu Flamingo u Širokom Brijegu, a snage će u sklopu ovog muzičkog duela odmjeriti bendovi Polaroid Trip i Naksut Vesert.

Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan, a kao specijalni gosti nastupit će izvrsni splitski bend TBF, koji je nedavno izdao svoj novi album Pistaccio Metallic.

Do sada su uspješno okončani muzički dvoboji u sklopu prve faze programa Jaeger Music Night 2011. u kojoj je učestvovalo osam bh. demo bendova. Dvoboji su održani u Sarajevu, Novom Travniku, Doboju i Tuzli, a kao pobjednici iz ovih duela izašle su grupe Urban Instinct, Polaroid Trip, Hetrem i Naksut Vesert.

Kao i tokom prve faze programa, i tokom prvog polufinalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2011. publika će moći glasati za jedan od dva benda - Naksut Vesert iz Zenice ili Polaroid Trip iz Sarajeva – tokom samog koncerta, ali i putem SMS poruka, te na web siteu www.jaegermusicnight.ba.

Glasanje putem SMS-a i na web siteu www.jaegermusicnight.ba bit će otvoreno i dvije sedmice nakon koncerta, do 9. septembra. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Grupa Naksut Vesert pokušava spojiti nekoliko muzičkih pravaca – od klasičnog rocka, preko drum'n'bassa, pa do elektro muzike. Njihove pjesme kombinacija su live i elektro ritmova i efekata.

Polaroid Trip čine Damir Zirojević, Branislav Kašćel, Ivan Vidović i Sead Fadilpašić - momci koji se već duže vrijeme aktivno bave muzikom i koji su bili članovi nekoliko bh. bendova različitih muzičkih žanrova.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.