Tehnologija
0

Polaroid najavio liniju televizijskih uređaja visoke kvalitete

Klix.ba
Kompanija Polaroid najavila je pristupačnu novu liniju televizijskih uređaja visoke kvalitete.

Novi 4k TV bit će predstavljen na ovogodišnjem Consumer Electornics Showu. Polaroid će debitirati sa 50-inčnim Smart TV-om s ugrađenim Roku Streaming Stickom i 50-inčnim Ultra HD TV-om. Bitno je naglasiti da je proizvod izumio Empire Electronics, kompanija koja je platila za licencu Polaroid brend.

"Mnogo ljudi ne zna da je Edwin Land bio pionir u razvijanju polazirajuće tehnologije koja se koristi u modernim televizorima. Uzbuđeni smo što donosimo kupcima produkt koji ima pristupačnu cijenu. Porodice mogu zajedno uživati u filmskim noćima s našim novim kućnim opcijama zabave", rekao je izvršni direktor Polarida Scott W. Hardy.

Polaroid 4k TV ima 3 HDMI ulaza, a kompanija tvrdi kako nudi "najveći kvalitet rezolucije slike po najboljoj cijeni". Za novi 4k Ultra HD konzumenti će izdvojiti 999,99 američkih dolara, dok je Smrt TV pristupačniji i cijena mu je 599.99 dolara.

Kompanija je istakla da će veličina novih TV linija biti od od 32 do 69 inča.

Ovih dana Polaroidov logo može se vidjeti na Androdi tabletima, sportskim videokamerama i digitalnim kamerama, što pokazuje da je ova kompanija drastično drugačija u odnosu na onu koja je proglasila bankrot 2001. godine