Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super, neka i ostane u Brazilu. A u vezi njegovih kvazi koncerata u Skandinaviji, Svicarskoj, Nizozemskoj (ako vec kazete Svicarskoj, onda se kaze Nizozemska, an e Holandija), to nisu koncerti koji su u godisnjim programima i gdje se placaju karte, vec dijaspora unajmi salu i onda svi zajedno placu, nigdje tu domaceg stamonvinka, sve nase bosnje.
Obozavam sevdalinke ali nacin na koji ih on izvodi mi se ne svida,,previse oteze pjesme to sve lici na neku jadikovku a ne na sevdalinku,,platio bi da ga ne slusam.To je moje misljenje pa neka prica sta ko hoce.
\"Nosi gitaru u Brazil\" sigurno ne da svira ,nego da cijepa drva na njoj A tek kad pocne pjevati (citaj mjaukati ) Brazilci ce pobjeci sto brze mogu !
U Brazilu, kolijevci gitare tamo ce da ga otpuhaju. Da je svjestan gdje ide, ne bi ni kufer od gitare ponijeo.
sto ne crche dzubre u smrdogradu
Mehmeda tata budio, Dvije su se vode zagadile,...
vidi stoke što se tastature dokopala ;)
@rizi Pa zbog toga i jest pod navodnicima. A de mi reci, jesi li cuo za doticnog do sada. Ja iskreno nisam. Uspjeh se mjeri popularnoscu a ne izdavanjem albuma. Ako je mjerilo uspjeha izdati album i napraviti par (opet cu reci) tezgi, Kako onda tretirati Safeta Isovica Himzu Polovinu i da ne nabrajam dalje, koji su stekli svoju slavu po svom glasu i brojnim prodatim plocama. Moj druze, danas imamo pun grand, bn i neznam koje vise produkcije, \"zvjezdica\", samo sto su sve padalice.
Ocito ne citas ono na sta dajes komentar. Kada on ili bilo ko drugi \"tako usjesan\" bude u programu neke dvorane ili sale za koncerte godinu dana ranije i kada budes mogao kupiti karte danas preko intenreta ili u agenciji za njegov koncert onda se to moze zvati \"uspjeh\" i \"turneja\", a ovako izgleda kao hodanje po \"klubovima\" kao sto ti kazes, a nadje se i domacih.
Ljudi šta vam je !!! Dajte prestanite obraćati pažnju na novinske glupe članke. Oni nemaju šta pisati a sevdalinka je ponovo In, pa sus e uhvatili Damira i Medunjanke. Damir je posebna priča. Čovjek loše pjeva, loše gitaru svira, al\' ima priču i to jaku brate. Nema zamjerke, pravi je kompilator. Pokupio je od svakoga po malo što je pričao o sevdalinci i to vrti u krug. Što se tiče njegovih nastupa to su obične tezge kao i Šerifa Konjevića i Šabana Šaulića, samo što je to sevdah, još zaboga, nekog Imamovića !!! Pamet u glavu ljudi, i nemoj te sve uzimati zdravo za gotovo. Dok mi pljujemo po čovjeku, on uzima lovu od naše sirotinje, prodajući im maglu !!! Na tome mu SVAKA ČAST.
Uspijeh i tezga su dvije stvari koje ne idu zajedno nikako!
@rizi Moze se reci i\"uspijesan tezgas\" :)))
vi ste predpostavljam bili na svim njegovim evropskim koncertima!! u becu je bio u austrijskom klubu,vecina publike su bili austrijanci nisam vidjela da su plakali,samo odusevljeni pozdrav
pa onda se u tom slucaju to ne zove \"mnogo uspjeha u karijeri\", vec gaza na dijasporskom sijelu.
P.U.C.A K.U.R.A.C Brazilcima za muslimanskim kukanjem i naricanjem. To je veseo narod.
@bash A eto sigurno ce domicielni stanovnik slusati sevdah. Pa ja vjerujem da je to za njih ko za nas africke domorodacke pjesme. Normalno da je za \"nase\"