Nabavite ulaznice
18

Britanska house senzacija Freemasons nastupa sutra u Domu mladih

I. S.
Britanska house senzacija Freemasons sutra stiže u Dom mladih.

Riječ je o muzičkom dvojcu Russellu Smallu i Jamesu Wiltshireu. Počeli su karijeru 2005. godine . Preinačli su mnoge svjetske hitove u klupsku muziku i na samom su vrhu ljestvica. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih/dance i disco pjesama te spajanja istih s novim zvukovima suvremenih plesnih žanrova. Izdali su dva fantastična albuma (Shakedown, Unmixed) koji su rasprodani u sedam miliona primjeraka.

Freemasons su autori top hitova poput "Love On My Mind", "Rain Down Love", "Heartbreak (Make Me A Dancer)", a ostvarili su saradnju s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su: Beyonce, Shakira, Michael Jackson, Jamiroquai, Fatboy Slim, Moby i Kylie Minogue.

Posljednji put gostovali su u Sarajevu 2016. godine kada su priredili sjajnu zabavul, što su obećali učiniti i ovaj put. Ulaznice mozete pronaći na biletarnici Centra Skenderija i online platformi Event.ba po cijeni od 15 KM (early bird), 20 KM (regular) i 50 KM (VIP). Pored Freemasonsa, publiku će zabavljati i Six Beats, Ryo, Yngod i Focho.