Muzika
0

Album Scarlett Johansson loše prošao kod kritičara

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
“Anywhere I Lay My Head”, kolekciju pjesama Toma Waitsa, koje je prepjevala zvijezda filmova “Match Point”, “Lost in Translation” i “Girl with a Pearl Earring”, glumica je opisala kao “intimno iskustvo”.

Brojne kritičari albuma žale što je Scarlettin vokal često nestajao u bogatim aranžmanima producenta Davida Andrewa Siteka, gitariste i klavijaturiste indie rock benda “TV on the Radio”.

Nekim kritičarima, ovo nije bilo nužno loše rješenje, objavljuje Reuters.

“Glas Johanssonove nije izvanredan a visina glasa je nepostojana; ona je blaža verzija Marilyn Mansona izgubljenog u akustičnoj magli”, napisao je magazin Rolling Stone, koji je njen uradak ocijenio sa dvije i po u odnosu na pet zvjezdica.

Britanski časopsi Mojo je abum nazvao zaboravnim, dodavši da odluka o započinjanju albuma sa instrumentalom teško da ulijeva povjerenje u Scarlettine glasovne sposobnosti.

U Washington Postu stoji da je moguće slušati čitavih 40 i nešto minuta albuma i dalje nemati pojma kako njen glas zvuči.

“Album je preeteričan”, piše Post, “ i svaka pjesma zvuči kao i svaka druga, čak i one koje bi trebale da zvuče drugačije”.

Album koji je izdao Rhino Records sastoji se od 11 pjesama, od kojih su sve obrade Waitsovih osim jedne, koju su zajedno napisali Johansson i Sitek. U dvjema je prisutan i prateći vokal čuvenog Davida Bowieja. Video za prvi singl, “Falling Down” je režirao autor filma “Capote”, Bennett Miller.