Romantična komedija
44

Scarlett Johansson i Channing Tatum vas "vode" na Mjesec u filmu o događaju iz 1969. godine

Klix.ba
Scarlett Johansson i Channing Tatum (Foto: Sony/Dan McFadden)
Scarlett Johansson i Channing Tatum (Foto: Sony/Dan McFadden)
Ovih dana objavljena je prva najava novog romantičnog filma AppleTV+ produkcije, koja je smještena u 60-te godine prošlog vijeka i govori o lansiranju misije Apolo 11 tokom koje su ljudi po prvi put sletjeli na Mjesec. U glavnim ulogama nalaze se Channing Tatum i Scarlett Johansson.

Film "Povedi me na Mjesec" romantična je komedija sa Johansson i Tatumom smještena u 1960-te i donosi na velika platna glamur svemirske utrke, old-school romantiku i vintage modu tog vremena.

Priča počinje kada NASA odluči zaposliti Kelly Jones, britku i provokativnu kreativnu direktoricu, kako bi popravila njihov javni imidž, ali njen pristup otežava posao Coleu Davisu, uštogljenom i praznovjernom direktoru zaduženom za pripremanje misije Apolo 11. Nakon što misiju ipak uspješno pokrenu, u igru se uključuje i Bijela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju slijetanje na mjesec jer si ni pod koju cijenu ne smiju dozvoliti da misija ne uspije…

Ovog ljeta poletite na mjesec
Ovog ljeta poletite na mjesec

Reditelj filma je Greg Berlanti (superherojske serije Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Superman & Lois, romantična komedija Life As We Know It i romantična dramedija Love, Simon).

Scarlett Johansson kao kreativna direktorica Kelly Jones
Scarlett Johansson kao kreativna direktorica Kelly Jones

Scarlett Johansson, najprofitabilnija glumica ako se gleda kompletna kino zarada filmova u kojima je glumila, cijenjena je po svojoj glumačkoj širini - mega popularna franšiza "Avengers", Oscarom nagrađena romantična drama "Marriage Story", SF spektakl "Lucy", psihološki triler "Prestige" su samo neki od naslova. S druge strane, Channing Tatum je postao ikona komedije nakon uspjeha filmova 21 i 22 "Jump Street", ali je i zadržao taj status ulogama u romantičnoj pustolovnoj komediji "The Lost City," špijunskoj akcijskoj komediji "Kingsman" i na njega dodao status seks simbola ulogama u filmskom serijalu "Magic Mike".

Chaning Tatum pojavljuje se u ulozi direktora misije Apolo 11 Cole Daviesa
Chaning Tatum pojavljuje se u ulozi direktora misije Apolo 11 Cole Daviesa

U filmu se pojavljuju i Woody Harrelson (True Detectiv, Venom 2, Zombieland, Igre gladi, Tri plakata izvan Ebbinga) kao manipulativni vladin čovjek koji dovodi Kelly u NASA-u te nadgleda cijelu misiju i Ray Romano (serija Svi vole Raymonda, originalni glas Mannyju u serijalu Ledeno Doba, film The Irishman) koji glumi dobronamjernog i simpatičnog savjetnika Coleu Davisu.

Chaning Tatum i Ray Romano u sceni iz filma
Chaning Tatum i Ray Romano u sceni iz filma

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi ovaj sigurni hit koji je neobičan spoj romantične komedije, historijske drame i zabavnog trilera na repertoar svih bh. kina ovog ljeta.

Scarlett Johansson i Channing Tatum ovog ljeta vas "vode na Mjesec" u svim kinima u BiH.