Porodični spektakl
0

Stiže peti nastavak planetarno popularnog serijala "Istjerivači duhova": Od 11. aprila u bh. kinima

Klix.ba
Zvijezde originalnog blockbustera Bill Murray i Ernie Hudson vraćaju se svojim ulogama
Zvijezde originalnog blockbustera Bill Murray i Ernie Hudson vraćaju se svojim ulogama
Nakon sjajnog otvaranja u američkim kinima na prvom mjestu sa zaradom od 45 miliona dolara i dosadašnjim totalom od gotovo 90 miliona dolara, novi nastavak planetarno popularnih "Ghostbustersa" i dalje privlači publiku u kina jer spaja originalne istjerivače duhova s novim generacijama, zbog čega je tako zanimljiv za cijelu porodicu.

Gledatelji u nastavku "Istjerivači duhova: Ledena prijetnja" hvale ugodnu nostalgičnost, sjajne efekte, porodični duh filma i više prostora za originalnu postavu prvog filma iz daleke 1984. godine.

Uz aktualne holivudske zvijezde poput Paula Rudda, Pattona Oswalta i Kumala Nanjianija, tu su i legendarne zvijezde 80-tih Bill Murray, Dan Aykroyd i Ernie Hudson, ali i mlađa postava poznata iz Netflixovih uspješnica Finn Wolfhard i Mckenna Grace.

Paul Rudd predvodi dio nove glumačke ekipe u nastavku serijala Istjerivači Duhova
Paul Rudd predvodi dio nove glumačke ekipe u nastavku serijala Istjerivači Duhova

Film dolazi u bh. kina 11. aprila i na svim premium formatima, a fanovi I"stjerivača duhova" imati će priliku vidjeti kako su se nova i stara postava snašle u suočavanju s potpuno novim zloduhom Garrakom – koji da će prijeti zalediti cijeli svijet nakon što je nepažnjom pušten iz svog antičkog zatvora…

Trailer filma prikazuje Trevora, Phoebe i Garyja nekoliko godina nakon što su se riješili poltergeista u prijašnjeg nastavku, ali nas i uvodi i u to što su stari Istjerivači duhova pripremali do sada…

Reditelj nastavka je Gil Kenan (animirani film Monster House i božićni fantasy film A Boy Called Christmas - oba dostupna na Netflixu) koji je na prijašnjem nastavku "Nasljeđe" radio kao scenarist i producent, a u glavnim ulogama vraćaju se Finn Wolfhard (Netflixova uspješnica Stranger Things; horor serijal Ono/It), Mckenna Grace (filmovi Ja, Tonya, Captain Marvel, distopijska serija Sluškinjina priča i Netflixova horor mini serija Prokletstvo kuće Hill) i Paul Rudd (Marvelov Ant-Man; serija Only Murders in the Building; filmovi Voditelj i Voditelj 2).

Bill Murray i Paul Rudd u sceni iz filma
Bill Murray i Paul Rudd u sceni iz filma "Istjerivači duhova: Ledena prijetnja"

Originalna postava iz prva dva filma također se vraća. Bill Murray (Charliejevi anđeli, Beskrajan dan, Zombieland 1 i 2, glas Garfieldu i filmovima 2004. i 2006.), Dan Aykroyd (Pearl Harbor; originalna postava Saturday Night Live serijala) i Ernie Hudson (serije Oz, Kućanice, Frikovi, Heroji, LA's Finest), dok se u novim ulogama pojavljuju Patton Oswalt (serije Dva i pol muškarca, Kralj Queensa, The Sandman; glas u filmu Ratatouille i seriji BoJack Horseman) i Kumal Nanjiani (serije Silicon Valley, Zona sumraka, Welcome to Chippendales, film Eternals).

Originalna postava klasika ponovo oživljava priču Istjerivača duhova u prepoznatljivom maniru
Originalna postava klasika ponovo oživljava priču Istjerivača duhova u prepoznatljivom maniru

"Istjerivači duhova: Ledena prijetnja" stiže na redovni repertoar svih bh. kina od 11. aprila u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, a na vama je da skupite svoju porodicu i povedete je na atraktivni kino spektakl u duhu 80-tih.

Koga ćete zvati 11. aprila? "Istjerivači duhova: Ledena prijetnja" u bh. kinima i u premium formatima.