Sarajevo
32

Adis Kutkut Billain zbog Dana žalosti otkazao svoj sutrašnji nastup u Domu mladih

L. R.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bosanskohercegovački producent Adis Kutkut Billain danas je na svom Facebook profilu podijelio saopštenje gdje navodi da zbog Dana žalosti otkazuje svoj nastup.

Nastup Billain Summons - episode 6 zajedno s Codexom, Billainom, Zlijayom i Gogo Ba trebao se održati sutra u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu u sklopu događaja "Festival u festivalu – After midnight parties".

"Zbog tragedije koja se desila u Gradačcu i proglašenog Dana žalosti u BiH, zakazani After Midnight Party 16. augusta 2023. godine 'Billain Summons Episode VI' neće biti realiziran. Centar Skenderija i Summons tim upućuje najiskrenije izraze saučešća porodicama nastradalih", pisalo je u saopštenju za javnost.

[FBPOST]https://www.facebook.com/billainaethek/posts/pfbid02tEUtHkFLtArRcA7TwtYfSbg5JmUz4gnvLR4aWEgwQTK5sTcmNvLnQ8EmwsRNtB23l[/FBPOST]

Podsjećamo, brojne manifestacije i muzički događaji su prolongirani ili otkazani zbog Dana žalosti.

Tako su organizatori Sarajevo Film Festival u svom saopštenju naveli da će se na Dan žalosti baviti isključivo ključnim aktivnostima

To uključuje filmske projekcije, radionice, predavanja i prezentacije. U znak poštovanja prema žrtvama, društvenih događanja u organizaciji SFF neće biti, uključujući izostanak prijenosa crvenog tepiha, kao i prolazak gostiju bez ceremonijalnih najava, izjava i fotografisanja.