Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Povratak "srpske kulture"? Prvi bi vas Aleksa pljunuo zbog ovakvog naslova. "Emina", "Hasanaginica", "Ostajte ovdje"... Aleksa je bio pjesnik sevdaha, veliki Hercegovac i Bosanac.
Aleksa jeste bio Srbin i ovo jeste i povratak Srpske kulture u Mostar i neka je. U kulturnom i istorijskom smislu Mostar je više srpski nego hrvatski. Ali mene svako jačanje srpskog faktora u Mostaru neugodno podsjeća na 91/92. Aleksa, onakav kakav je bio sigurno bi napisao ponešto i o ponašanju svojih Srba iz tog vremena.
Da Bog da da jednog dana docekamo POVRATAK KULTURE! Samo KULTURE, bez i jednog pre ili pod znaka! Ja sto bi to bilo fino, jel' de?
Да, српске културе талибани моји. Зато му је биста из Неретве вађена.
eh da ustane alexa sve bi se ibricima u glavu udaro.
nema tu kulture kad dobije nacionalni , vjerski ili bilonkoji drugi predznak
Nije ista manifestacija u Mo i u Banjaluci. U Mostaru je jezik srpski, a u Banjaluci srpskog naroda. 😜
Ovaj lik lijevo od plauše se nevidjeno smara....
Sve dok je srpske kulture, ovako ce nam biti!
"...Bacite pogled po kršu i polju, Svuda su groblja vaših pradjedova. Za ovu zemlju oni behu divi, Uzori svijetli,što je branit znaše..." između ostalog je rekao BOSANSKI PJESNIK Aleksa Šantić u pjesmi "Ostajte ovdje" namijenjenoj muslimanskoj populaciji.
@House_Kotromanic Netačno. Sve netačno.
I opet mi duša sve o tebi sanja, I kida se srce i za tobom gine, A nevjera tvoja daleko se sklanja, Kao tavni oblak kad sa neba mine ...