Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je umjetnost a onima HZ TM 87 Rulof i ostalim govnarima sto se tagaju na svaku cistu povrsinu ruke odsjec
Street art je umjetnost ali isto tako i kazneno djelo. Ako za to postoje predvidjena mjesta kao onaj zid npr na Dobrinji koji je fakat lijep onda je to umjetnost. Ako sarate grafite po tramvajima i zgradama kao onaj tzv reper Cunami onda je to vandalizam i kazneno djelo.
ako vam starci kradu u firmama koje su drzavne to je isto kazneno dijelo
Prvo kao prvo mural i grafit nije isto i nema potrebe da se povezuju a samim tim ni mural i vandalizam u istoj rečenici, sramota pa se mora ljudima ovo objašnjavat na prvom mjestu
grafiti u starom gradu su katastrofa. eno vam komunisticka arhitektura koja je sama po sebi nakazna, pa je uljepsajte grafitima i muralima.
Pogledaj razliku murala u u Federaciji i RS-u i sve ce ti bit jasno ko su koji
Nije to nista da vidite umjetnosti u RS-u i Srbiji murali Karadzicu, Mladicu, Drazi, Milosdvicu. Umjetnost da se najezis
Meanwhile... U RS crtaju đenerale i krvnike po javnim zgradama i čude se što niko od stranaca ne ide u hotele gdje su žene i maloljetne curice silovane??
Ima gluposti,ali ovaj...e ovaj je vrhunski
Svaka čast!
Nikad nije problem bila umjetnost. Ovome respect. Problem je primitivni duh i vandalizam! To treba kaznjavati
Murali su jedna od najljepših formi umjetnickog izraza u današnjem vremenu.
slika br. 8 nije oš grbavica 2 nego je risala, informisite se bar o osnovnim stvarima shabani
Sarajevu fali murala pogotovo kvalitetnih. Grad i općine bi trebalo više da povedu računa o ovom načinu umjetničkog izražavanja u vidu obazbjeđenja površine i materijala za izradu. Murali toliko uljepšavaju vizuru jednog grada i daju mu neki urbaniji identitet. Trebalo bi se malo ugledati na ZG.
Haj ti to dokazi degenu Rulofu...
I pod obavezno, dovesti ljude iz vana da ovo oslikavaju. Ni pod razno nase “umjetnike”.
Rolofa treba kazniti dok ne opere sve što je išvrljao
Super, samo ne face, čudno izgledaju i strasno...
To je zato jer ih crtaju nasi ljudi. Mi nismo umjetnici, kao sto nismo ni sportisti.