Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moj Sidrane kad i ti preseliš nećemo više ni pjesnika živa imati. Poezija i pjesništvo, došli su svome kraju pretvrajući se u samoga đavla.
Za samo dva velika pjesnika znam - Avdo Sidran i Čarls Bukowski.
Sta si sada, obezvrijedio Dizdara?
Zivio nam Avdaga. Gdje su nam naslijednici?
šta ti očekuješ da neko gore razumije njegovu poeziju, ne razumiješ je ni ti
Naprdivanje
Piše li šta onaj Faruk Šehić, lažni pitispijevac ... Zigu li još onu Poljakinju mladu ?
Dok je u Stocu treba mu neko stan obić i pokupit sve skupocjene umjetnine koje ima zahvaljujući ljubljenu dupeta funkcionerima SDA.
Ti neki lopov sad...
Evo od mene malo stiha. Poruka našoj akademskoj i dr eliti. O tišino graditelju ti neimaru starog kova, dižeš zide od kamena, tamničiš nas u sred snova.
Pratim "Dosao si ovdje, gdje je najnezahvalnije bilo doci, Ovdje gdje je najludje bilo stici, Ovdje gdje je ipak najjunackije bilo nici, Jer ovdje se ne zivi samo da bi se umrlo Ovdje se i umire Da bi se zivjelo."
Čisto informativno ovaj čovjek živi siromašano na Dobrinji u malenom stančiću toliko o tome
Zar nije u Goraždu ?
Ne znam za da je na Dbr ali znam da je Marko Vesovic tu i sretnem ga cesto, takodje veliki pjesnik a Bgm i dobra raja a za Sidrana nisam znao da mi je komsija.
Meni je Sidran uvijek bio drag. Pravi mali namcor u pozitivnom smislu.
Narod bez pjesnika i nije narod. Koliko ih samo Poljska ima od Česlava Milosa, Zbignieva Herberta, Adama Zagajewskog, Szymborska itd itd
Slažem se, njihova poezija mi je među najdražim. Zaboravio si Adama Mickiewicza, njega smatraju za "nacionalnog pjesnika".