Kultura
0

Promocija publikacije "Planet Poezija - Almanah 2014". u BKC-u

Klix.ba
Foto: Facebook/Planet Poezija
Foto: Facebook/Planet Poezija
Trubadurska trupa "Planet Poezija" iz Sarajeva će u galerijskom prostoru Bosanskog kulturnog centra Sarajevo u ponedjeljak, 29. juna 2015. godine sa početkom u 20 sati premijerno promovisati publikaciju "Planet Poezija - Almanah 2014".

U multimedijalnom i interkulturalnom programu uz poeziju i muziku uživo učestvovat će umjetnici iz Bosne i Hercegovine, kao i gosti iz regiona i Evrope.

Ovom prilikom biti će uručene i zahvalnice za nesebičnu podršku alternativnoj književnoj sceni Kantona Sarajevo u 2014. godini, odnosno domaćinima "Planet Poezija": kafe LD "Fazan", restoran AKCUS "Seljo - Sloga" i kafe-galerija "Zvono", kao i specijalno priznanje za doprinos razvoju književnosti u Kantonu Sarajevo, gospodinu Mariju Pejiću.

Ovim programom poetska grupacija "Planet Poezija" zaključuje ovogodišnju polusezonu, s obzirom na to da je odlučeno da se tokom mjeseca jula ne organizuju zvanične kulturne manifestacije i programi u organizaciji ove trupe s obzirom na obilježavanje dvadeset godina od genocida u Srebrenici.

"S tim u vezi, bez riječi i u tišini, nastojat ćemo suosjećati sa srebreničkim porodicama, te odati pomen ovim, ali i svim drugim žrtvama ratnih stradanja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu i svijetu", poručuju iz grupe Planet Poezija.