Kultura
0

Pratite Šeret uživo: Večeras se takmiče komičari iz Sarajeva, Bihaća, Gruda i Banje Luke

Klix.ba
U prvoj večeri drugog kruga takmičenja u nasmijavanju koje će se održati večeras u 21:15 u Caffe clubu Gogo, za naklonost publike i žirija, te prolazak u četvrtfinale borit će se komičari Mirsad Čoko iz Sarajeva, Emir Štrkljević i Vanja Gredelj iz Bihaća, Filip Ćorluka iz Gruda i Ilija Ćeranić iz Banja Luke.

Pored glasova publike, svoj finalni sud o prolasku u naredne krugove takmičenja, dat će četveročlani žiri kojeg ove večeri pored utemeljitelja sarajevske stand up scene Filipa Andronika i komičarke Sanele Krsmanović čine jedini evropski "sit down" komičar Jasmin Džemiđić, te specijalni gost i dokazani šaljivdžija Almir Kurt Kugla.

U protekle dvije godine projekat Šeret je bio startni poligon za većinu današnjih mladih stand up komičara te nasmijavanjem ujedinio veliki broj mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Šeret 2 je drugo takmičenje stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine koje je eliminatornog karaktera, a u kojem će se takmičari i takmičarke kroz pet krugova i četrnaest takmičarskih noći boriti za titulu Šereta.

Takmičenje se održava u organizaciji Magacin Kabarea u saradnji sa portalom Klix.ba, a uz podršku hostela Franc Ferdinand, lanac ćevabdžinica Mrkva, radio Antena Sarajevo, Kaltenberg pivo, Sarajevo osiguranje d.d., i zlatarsko juvelirske radnje Sofić