Centar kulture i mladih
27

Duška Mušić 9. oktobra u Sarajevu sa stand up komedijom "Pozadina sa pečatom"

E. Sk.
Duška Mušić, književnica i komičarka iz Ploča u petak, 9. oktobra u 20 sati izvest će svoju prvu stand up komediju "Pozadina sa pečatom" na Teatarskoj sceni Jelićeva u Centru kulture i mladih Općine Centar.

"Ne prestaju se želje ostvarivati zbog godina, nego zbog toga što prestanete željeti. Na svoj šezdeseti rođendan napisala sam deset želja koje bih do sedamdesete trebala ostvariti. Zacrtala ih i sanjala, većinu njih ostvarila. Nedavno sam razmišljala smije li se promijeniti želja, precrtati stara i umjesto nje napisati neka nova, jača, snažnija…Naravno da smijem. Mogu sve što hoću i hoću sve što srce poželi", poručila je Mušić.

Tokom mjeseca septembra Tetarska scena Jelićeva, s predstavama "Prah" i "Čorba od kanarinca" putovala je i obišla gradove Banja Luku, Bihać, Živinice, Mostar, Kakanj…Tražila se karta više za kabaret "Međuigre 0-24", u kojem je publika tokom dvije noći imala priliku uživati u neprevaziđenim kreacijama neponovljivog Zijaha Sokolovića.

I mjesec oktobar će biti u znaku putovanja i širenja dobrih teatarskih vibracija prema publici koja se zaželjela kulturnih dešavanja i druženja uživo s glumcima, jer bez živog kontakta predstava ostaje.

Ulaznice za stand-up komediju "Pozadina sa pečatom" već su u prodaji i mogu se nabaviti po cijeni od 7 KM u JU Centar kulture i mladih (ulica Jelića 1). Broj mjesta je ograničen, a predstava će biti odigrana uz poštivanje svih propisanih mjera.