Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gutali smo smrdljivi Icar i ne samo da smo ga gutali nego i danas to radimo samo što se taj Icar sada zove GM pšenica bjelica, rumunski GM krompir, hormonizirana i antibioticima obogaćena piletina i govedina preradjena u proizvode "kupujmo domaće", obogaćeno mlijeko...itd. Gas - spektar fotometar, instrument za kontrolu hrane na prisustvo dioksina doniran u vrijeme afere holandske dioksinizirane piletine proslijedjen je u Mostar i dan - danas ne radi! Vazda i uvijek ćemo biti donji, a o prenesenom značenju šta to sve gutamo što medjunarodna zajednica servira na naše tanjire ne bih ovom prilikom.
BRAVO MAJSTORE !!!
Zdravo raja, Ne bih htio da me niko krivo shvati u ovoj zajebanciji sa spomenikom. Kao sto vidim, ima nekih koji pljuju, ali neka pljuju. Te nisam vidio u rovu kad je trebalo braniti Sarajevo.Sjedili su negdje daleko u podrumu ili njemackoj dok sam ja skakao po Zuci. Ja jesam otisao iz Sarajeva POSLIJE rata, ali ga nikad zaista nisam napustio. I ovo sto radim, radim zato sto mislim na svoju raju i na drage ljude. A mogao bih i ja da kupim svoju savjest tako sto cu poslati pare i misliti da je to u redu i "mirna Bosna". Ja se ne slazem da Bosna mora da guta sve sto nam stranci poture na tanjir. Isto tako se moramo zahvaliti nekima od njih sto su nam pomogli za vrijeme rata. Ja imam pravo na svoju interpretaciju onoga sta mi se desilo, i ovaj spomenik je dio toga. Godinama sam gutao smrdljivi ikar a da nisam znao sta je unutra. Taj osjecaj ostaje. Nadam se da ce ova ideja za spomenik barem malo podsjetiti ljude u BiH na momente kad je bilo tesko, ali i kad smo znali sta hocemo i bili spremni da to odbranimo svojim zivotima. Danas je sve drugacije, zivot ide dalje. Borba za BiH ne prestaje, i ja ne odustajem. Pozdrav Domovini (Smrt Zoharima)
Bravo Šoba,
Bolje da podignemo spomenik bratu Bin Ladinu i mudzahidima koji su zivote davali za nas da bi nakraju mi izabrali sugavu prokletu Ameriku da nam pomogne sa daytonskim sporazumom koji je koban za nas!!!!!
extra umjetnička ideja neša, evo jedan kvisko od mene
Opet se priča svodi na isto: “Ko je ko? Gdje taj neko prebiva?” i kad bi još malo duže priča otišla, glavu dajem da bi neko i napisao: “vid' mu jakne, a vid' mu marame” :S Zašto se svi komentari uvijek svedu na Ad Hominem? Diskutujmo o temi a ne o nečijem privatnom životu. Neupućeni neka se bar udostoje pročitati biografiju i pogledati koji rad ako ništa.
Jel ovo odmetnik promijenio nick?
nek soba ne sere.sve slazem se ja da su stranci kreteni ali mi moramo zivjeti sa njima. a on neka dodje iz NY pa neka pravi spomenik
neka budala svijet je zivlje mjesto sa njima Fu-Do evo ti uputstvo: Procitati text jednom, pa poslije toga jos dvaput...ako ne skontas, jebi ga onda
Evo ga ponovo tita mi. Nije vise odmetnik nego fudo-travnik
NEBOJSA JARANE AKO MOGU TAKO DA TE NAZOVEM A OVO SE ODNOSI I NA SVE ONE KOJI PODRZAVAJU BUDALU. KAO PRVO TI SI U USA A PONEKAD I U HOLANDIJI PA BOLAN NEBIO KOME JE DO SIJECANJA NA JEBENE KONZERVE I NA EUROPSKU ZAJEDNICU PA SPOMENIKE TREBA DIZATI ARMIJI BOSNE I HERCEGOVINE I DA LJILJANI BLJESTE A NE ONE TVOJE KONZERVE FUJ ZABOLI TEBE BRIGA KAKO NAROD PREZIVLJAVA O TO SE TI JARANE POBRINI I LAPI SE DZEPA PA POMOZI JEDNU SEHIDSKU PORODICU KOJA NEMA HLJEBA DA JEDE I PISI I PODIZI SPOMENIKE TAKVIMA A NEMOJ PREKO NASIH LEDZA DA SE UVLACIS U GUZICU TIM JEBENIM EUROPLJANIMA NEGO LAPI SE DZEPA I NOVCANIKA (A MOZES) I POMOZI RANJENICIMA I SEHIDSKIM PORODICAMA KOJI SU TI NAPRAVILI DA IMAS DZE DOCI NA GODISNJI ODMOR GNJIDO JEDNA LJIGAVA FUJ TOLIKO OD FUDE_TRAVNIK PS.SAMO DA ZNAS I JA SAM USA U DENVERU COLORADO I JA POMAZEM BURAZERU ALI NEMOGU NI JA SAM POMOZI TI MALO
Ma Shoba otis'o jer ga je pozvalo (prvo) u Amsterdam. Inace je u mislima s nama. Pozdrav Dzidzikovcu i Mejtasu.
samo jos dodaj vrecu brasna od usaid-a jer ameri su nas spasili kako kaze sulejman tihic
Nevidjena glupost u sferi umjetnosti od strane kako autor teksta kaze jednog od "najvaznijih mladih umjetnika" a kome da podignemo spmenik za nezaustavljanje rata na vrijeme, kome da podignemo spomenik za tolike zrtve koje su pale dok se MZ sjetila reagirati na pravi nacin, kome? kome? kome?