Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Houellebecq je spisateljski gigant, izvrstan savremeni portreta svijeta u kojem egzistiramo. Takvima su se uvijek nastojale prišiti etikete. Što grđe i dorađenije to bolje, što jače diskreditiranje to bolje. Njegove su Elementarne čestice zakrivile putanju kojom koračam u životu za par stupnjeva. Hvala mu na tome. Odličan spisatelj.
Prije 30 godina je tako otjeran iz Beograda Danilo Kish, jer je koristio citate u romanu-noveli Grobnica za Borisa Davidovica. Tako je Kish napisao \"Anatomiju...\" i ostavio prazan prostor iza sebe za preostale polutane. Odavno je dokumentaristicki postupak u knjizevnosti priznat i ne smatra se plagiranjem. Nejasno je koji su razlozi sto se to svako malo prilijepi ponekom piscu. Valjda je razlog to sto je dobar pa previse smeta.
Srbo bolje da je turcin koji te napravio svrsio u zivicu nego sto si ti ispao...vidi te kakav si, ne licis ni na sto.....cak do ovde smrdis....fuj.... :D :D
http://www.fem2000.com/images/varta.jpg
A što je autor zastave BiH zajedno sa Westendorpom plagirao grb baterija Varta to se nitko ne sjekira
troll, poklopi se!
Nije to nista ja poznajem jedne PSYHOPATE sa Balkana gdje su prisvojili Srpski jezik kao svoj Bosnjacki, a Bosnjak prisvojili od pasmine Bosanskih dzukaca
i clanci na wikipediji su preuzeti od nekog treceg izvora, glupo je pricati o plagiranju necega sto je slobodno za koristenje i izmjene tolikog broja ljudi. ovo je pokopavanje pisca zbog \"kontroverznog\" djela..
Za sta je optuzen? Pa wikipedija nema autorska prava. Tu pise ko sta hoce.
Michael je odličan pisac, a što se tiče \"kopiranja\" ili \"plagijatorstva\" - to se posljednjih četrdesetak godina zove postmodernizam.
j.ebala te knjizevnost.
kad dodje tema \"knjizevnost\", svi komentatori s ostalih tema i članaka bleje ko telad u šarena vrata . eto gdje smo i ko smo i šta smo. fuj.