Kultura
0

"Ladder 49" od 6. januara u kinu Meeting Point

Sarajevo-X
IZ Obala Art Centra obavještavaju da će od sutra, 6. januara, u kinu Meeting Point, specijalnom projekcijom u 17:00 započeti prikazivanje filma "Ladder 49" ("Sirena za uzbunu") u kojem glavne uloge tumače John Travolta i Joaquin Pheoenix.

"Sirena za uzbunu" je akciona drama koja govori o herojima iz vatrogasne jedinice i stoga je Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival odlučila prvu projekciju upriličiti za sarajevske vatrogasce - pripadnike Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom, direktor Sarajevo Film Festivala, gosp. Mirsad Purivatra će se prigodnim riječima obratiti pripadnicima vatrogsne brigade. Sarajevo Film Festival na ovaj način želi iskazati zahvalnost za nesebičnu pomoć i podršku koju Profesionalna Vatrogasna brigada KS pruza pri realizaciji SFF-a, kao i za njihov plemeniti rad u korist svih građana Sarajeva.

Istog dana (06.01.2005.) u 21:00h zapčeti će redovno prikazivanje filma "Sirena za uzbunu".

"Sirena za uzbunu" je izuzetno dinamična priča o herojima iz vatrogasne jedinice koji spašavajući tuđe živote svakodnevno riskiraju da izgube vlastite.

Uz spektakularne prizore požara i akciju koja bolje nego ikada ranije dočarava srž vatrogasnog poziva, film prati život mladog vatrogasca Jack Morrisona (Joaquin Phoenix) koji prelazi put od neiskusnog početnika do istinskog veterana svoje plemenite struke. No, iako radi okružen sjajnom ekipom, uz podršku iskusnog mentora Mike Kennedija (John Travolta), taj put je prvenstveno krajnje dramatičan, opasan i zahtjevan, a nemiri, strah i napetost u njegovoj porodici su sve veći, jer ovaj heroj ima samo jedan zadatak kojeg bi se rijetki prihvatili: Ući u razbuktalu vatru iz koje bježe svi!

Dok govori o hrabrosti, požrtvovanosti, prijateljstvu i porodici, Sirena za uzbunu će vas svojom vatrom opeći i podsjetiti da elementarne životne vrijednosti uglavnom postaju vrijedne tek onda kad nas tanka nit ili zastrašujući plamen razdvaja od momenta u kojem ćemo možda izgubiti sve!

Uloge: John Travolta, Joaquin Phoenix, Jacinda Barrett Režija: Jay Russell Žanr: akcija/drama Trajanje: 105 min