Film/TV
0

“Ples malog pingvina“ u kinu Meeting Point

Sarajevo-x.com
Od 23. marta u sarajevsko kino Meeting Point stiže Mumble, mali pingvin koji možda nema sluha, ali će svojim plesom osvojiti srca naše najmlađe, ali sasvim je sigurno i nešto starije publike.

Film Ples malog pingvina (Happy Feet) prikazivaće se na repertoaru kina Meeting Point u terminu od 17 sati, te i u 12 i 14 subotom i nedjeljom u okviru Porodičnog kina.

Film Ples malog pingvina, reditelja i producenta George Millera predstavlja jedno od najvećih iznenađenja godine. Riječ je o Oskarom nagrađenom filmu koji je zaradio više od 370 miliona dolara, što ga čini jednim od najuspješnijih animiranih filmova ikada.

Glavni junak filma je Mumble, mali pingvin, koji ne zna da pjeva, što je u Carskoj zemlji najstrašnija stvar koja se jednom pingvinu može dogoditi. Pritom, Mumble pleše, a ni to nije dobro za svijet u kojem živi. Njegova različitost sasvim je dovoljan razlog da ga izopće iz zajednice. Mumble po prvi puta odlazi daleko od kuće i upoznaje mnoštvo pingvina koji se drastično razlikuju od Carskih pingvina – vesele Adelijske Amigose koji hladne zimske dane krate plesanjem sambe, pa oduševljeno prihvaćaju Mumbleove korake i zajedno sa svojim predvodnikom Ramonom pozivaju ga da ostane s njima. Mumble ostaje s njima, no nikako se ne može opustiti. Život njegova plemane je ugrožen jer je ribe u moru sve manje. Neka čudna vanzemaljska sila naoružana sivim čeličnim grdosijama pred očima mu krade hranu. Zajedno s guruom Lovelaceom i Amigosima, Mumble kreće u potragu za čudnim velikim bićima glatke kože koji kradu ribu i na kraju dokazuje da je prihvaćanje samoga sebe onakvim kakav jesi važnije od svega drugog...

Ples malog pingvina s vremena na vrijeme izgleda poput animiranog mjuzikla u kojem protagonisti izvode poznate hitove grupe Queen, Beach Boysa, My Way Franka Sinatre (koju na španskom pjeva Ramon, a glas mu je posudio Robin Williams koji je također sinhronizovao i Lovelacea) i Princeove Kiss (duet Hugha Jackmana i Nicole Kidman, koji su posudili glasove Mumbleovim roditeljima). Pored već navedenih glumaca koji su posudili glasove simpatičnim životinjama, naslovnog pingvina sinhronizovao je Elijah Wood.