Kultura
0

"Armin" od petka u kinu Meeting Point

FENA
U organizaciji Sarajevo film festivala, producentske kuće "ReFresh" i "Blitz Film& Video distribution danas je u kinu Meeting point upriličena pres-projekcija filma "Armin" reditelja i scenariste Ognjena Sviličića. Zvanično prikazivanje filma "Armin" počet će sutra i bit će prikazivan u kinu Meeting point u terminima od 19.00 i 21.00 sat.

Priča filma prati odnos oca i sina iz siromašne bosanske porodice. Otac Ibro, priprost ali pošten nastoji omogućiti svom sinu Arminu da ostvari veliku želju - da zaigra u stranom igranom filmu. Njih dvojica kreću u Zagreb na audiciju...

Na pres-konferenciji upriličenoj nakon projekcije prisustvovali su reditelj Ognjen Sviličić i glavni akteri filma Armin Omerović i Emir Hadžihafizbegović te producenti i distributeri.

Kako je istakao reditelj filma jedva je dočekao sarajevsku premijeru jer je sve odavde i počelo.

Film je nastao iz tog pozitivnog osjećaja kada sam vidio Armina koji je došao u Zagreb na audiciju i čitav taj događaj pretvorio u scenarij. Sviličić je naglasio i veliku podršku ljudi iz Sarajeva u realizaciji filma.

Dječaka Armina po čijim doživljajima je priča i nastala igra Armin Omerović, koji je ovom prilikom rekao da je umoran i sretan što je film konačno došao u Sarajevo.

"Kada se spomene "Armin" osjećam se ponosno jer znam da sam doprinio barem jednim dijelom realizaciji ovog filmskog ostvarenja, rekao je Armin Omerović.

Arminovog oca Ibru igra Emir Hadžihafizbegović. "Saradnja s ekipom je stvarno bila sjajna i to nije patetika i otrcana fraza. Ognjen i Armin su dva nevjerovatna saradnika.

Dovoljno je spomenuti da smo 17 dana prije prve klape prošli kroz scenarij, pa sam napamet naučio kompletan tekst kao da idem na pozorišnu premijeru", rekao je Hadžihafizbegović.