Komentari (196)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
previše pametujemo za narod koji je torabiju plaćao 6km za litar vode
lazes
Svaka se škola plaća a liječenje pogotovo ! A SDA ravnopravno pomaže kulturna i vjersko isjeliteljska gostovanja !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stečak je bosanskohercegovačka baština i to su ujedno najstariji artefakti na prostorim bivše Juge. Naravno da ćemo čuvati ove vrijedne spomenike Bošnjačke kulture. Stečci su ujedno i materijalni dokaz da bošnjaci nisu vlahadija već autohtoni narod i nacija.
Vrijedni spomenici bošnjaka zovu se NIŠANI. Potiču iz vremena okupacije Bosne od strane turaka. Puna ih je Bosna i Hercegovina.
@Hamburger Stećci obilježavaju kršćanske srednjovjekovne nadgrobne spomenike, koje su gradili isključivo pripadnici kršćanske vjere, katolici, pravoslavci i u manjem broju pripadnici Crkve bosanske. Pa samim tim nemaju nikakve veze sa današnjim Bošnjacima koji su plod i ostavština Turske okupacije ovih prostora.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/psovao-aliju-nakon-sto-je-autom-pokosio-mladica-i-djevojku-na-motoru/402695/
http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/psovao-aliju-nakon-sto-je-autom-pokosio-mladica-i-djevojku-na-motoru/402695/
Kako nece pokazati suradnju kad je to ISKLJUCIVO NASE, i kad svjesno kradu nasu kulturnu bastinu.
@Referendum Ne poistovjecuj vjeru i nacionalnost cetalju usrani. :)
GDJE JE STECAK TU JE BOSANSKA ZEMLJA☝️
Ha ha sta ti imas sa steccima
@pelevratimifriz NISAM TI JA KRIV STO SI SE TI POSRBIO PA SI IZGUBIO VEZU SA STECCIMA. A POD TI STECCIMA I MOJI I TVOJI PRADJEDOVI LEZE☝️
PRIKAŽI ODGOVORE (31)
Ko lešinari ste se skupili;prije 12 godina sve je ovo pokrenuo prof.dr.Dubravko Lovrenović. Sada ga ne spominjete rmpalije; a došli ste na gotovo.N IKAKVE ZASLUGE VI NEMATE. MRŠ !
poštujem! ALI ,,, kod nas su važniji : psi na ulici , stećci , sranje u Syriji , Erdogan, Đeko , dijaspora , reis, i Amra, itd ...nego čovjek koji živi u Bosni ...onda kad čovjek bude na prvom mjestu tad će biti života ovdje ... Ništa me ne može više iznenaditi ,, ništa ,,,, samo jedno : daova država jednom stvarno krene naprijed...
Dobro je da stecci nisu drveni. To bi Srbi sve zapalili u zadnjem ratu.
@Referendum TI SI ISPRDAK POSRBLJAVANJA
Svaka cast, iako su nas komsije sprijecavale u ovom projektu lijepo je vidjeti da su nam se pridruzile i da je ovo rezultat koji smo trazili. Ogromna vecina stecka se nalazi bas na teritoriji BiH sto samo po sebi sve govori, to da su komsije sudjelovale ce dodatno zastiti to kutruno blago jer su poznati bas oni ti koji su to pokusavali unistiti... ovo bi trebao biti simbolicni primjer kako ce mo doci i u NATO PAC, EU te i konacna izmjena aneksa ustava RBiH i uspostavljanje pravde za genocid
SVAKA ČAST, MINISTRE! SRETNO!!!
Bosanski stećci su neoboriv dokaz postojanja države Bosne, Bosanaca i njihovog bosanskog jezika. Pokemonina aparatima !
Hi hi koji si ti bavlan niko nikome neosporava da ovdje zivi hiljadu godina
@AlIfaQmega Preko bilborda za mjesec bude nalijepljen novi plakat. A gumica lahko obriše svaku napisanu promjenu imena, samo ono što je uklesano u kamenu bosanskih stećaka je vječno.
Klix će promijeniti ime u Stećak.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA PRICA FOCCAK POGANI IZJEGLJICA ODVRATNA SELJACINA IZ PEDERSKE SDA O KULTURI HAHAHA
što si ba nekulturan??