Iznenadila fanove
31

J.K. Rowling će objaviti novu knjigu koju je prije 10 godina napisala svojoj djeci

N. V.
Foto: theickabog.com
Foto: theickabog.com
J.K. Rowling je iznenadila fanove najavom da će objaviti novu dječiju knjigu, prvu koja neće pripadati Harry Potter serijalu. Osim toga, iza ove knjige stoji i interesantna porodična priča autorice.

The Ickabog je bajka koju je napisala prije deset godina svojoj djeci međutim za vrijeme pandemije je odlučila da će je objaviti kako bi bila dostupna svima.

"Razmišljala sam o tome kako ova knjiga zapravo pripada mojoj djeci obzirom na to da sam im je čitala uveče dok su još bili mali. To je zaista jedno lijepo porodično sjećanje", rekla je Rowling.

Prije nekoliko sedmica je razgovarala sa svojim tinejdžerima o toj bajci, a oni su je podsjetili na neke dijelove koji su im kao djeci bili najupečatljiviji. Nakon toga je, kako je kazala, ponovo bila uvučena u svijet u koji je mislila da više nikada neće ući.

Rowling je objasnila da je ova bajka savršena za djecu u izolaciji, ali i one koji idu u školu u ovako čudnoj i drugačijoj situaciji koja je zadesila svijet.

Na internet stranici The Ickabog od 10. jula će svakog utorka biti objavljeno jedno poglavlje knjige, do tada na stranici možete pročitati zašto objavljuje ovu knjigu, ali i prva dva poglavlja.