Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što ne pretvoriše i crkve u muzeje i domove za likovnjake? Ovo bješe nekad džamija i najmodernija religiozna ustanova, jedno čudo od arhitekture za religijski objekt, a sada Dom hrvatskih likovnih umjetnika. Prikrivene ustaše u komunističkom sistemu nisu mogle da podnesu ovakvo nešto u centru Zagreba. Kome je stvaralo problem? Samo njima naravno.
@Dwekh Nawsha Bila Grčka crkva, pa džamija i sada muzej. Barem niko ništa nije rušio i sve se vidi šta je kojem vremenu pripadalo (uđeš, vidiš i diviš se), za razliku od Doma hrvatskih likovnih umjetnika koji je uništio sve tragove postojanja džamije.
@munjax, o cemu ti covjece ??? Zgrada je gradjena izmedju 1934 i 1938 god, u cast kralju Petru prvom. 1941g . Pavelic zgradu pretvara u dzamiju i pored gradi tri minareta koji su poslije poruseni.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nije nekadasnja dzamija vec galerija ispred koje su montirali munare.
Pojeli bi ih za dorucak,ali ne smiju,multi-kulti i te gluposti,pa to nepostoji u najelitnijim zemljama svijeta,a ne kod nas
Ne svidja mi se ovo. Islam + Hrvati = velika budalastina...