Reditelj Bakrač se ne slaže
0
Film "Ostavljeni" neće biti prikazan na SFF-u
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek je u pravu
U pravu covjek i svaka mu cast.
Stuho Tartaragić, je s\' to ti??!!
ADISE SVAKA TI CAST, OVI POLITICKI MILJENICI IONAKO NEMAJU OBRAZA I RADE STA HOCE. ZAVIDE TI STO NISI IZ OVOOG KORUMPIRANOG GRADA
Nemojte ljudi skretati sa teme. Nije fokus redatelj Adis nego ponašanje Upravnog odbora Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine. Dati nagradu za razvoj BH Kinematografiji, za film koji opisuje susjednu zemlju, i radnja nidje veze sa BiH, cak se ni ne deklarise kao Bosnaski film je zaista neprimjereno... Sramota za tolki polotronizam...
Ako je neko uhljebljen od reditelja onda je to ubleha Bakrac. Nakon zavrsenog studija prvi posao glavni i odgovorni urednik kulturno-zabavnog programa FTV. Nakon sto je otisao Jasmin on odlazi i postaje direktor Filmskog Centra Sarajevo gdje je i sada. Dakle, momku nista ne fali, a znam pouzdano da je upravo on ego tiper. Boluje od od toga da ima sekretaricu, vozaca, da nosi odijela i sl.
Blago receno, komentatotri, vi nemate pojma. ne do Bog da se moze vidjeti ko ste. Raja bi u vas prstom u pirala na ulici i smijala vam se.
Sami procijenite kolika je zasluga BH Kinematografiji???!!! Srđan Šarenac Srbija, Francuska, Hrvatska, 2009., 83\' Priča o Zabrđu, selu na jugu Srbije u kojem u posljednjih 15 godina sedam muškaraca živi bez žena. Nakon što su im propali napori da nađu žene Srpkinje, odlučili su da odu u albanska planinska sela gdje žive Albanke bez muškaraca i da im ponude brak. Pritisnuti osobnim problemima, zaboravljaju na bilo kakve nacionalne nesuglasice između Srba i Albanaca.
Jedino što valja u ovoj presmiješnoj post-ratnoj BH kinematografiji. Bravo Adise, nek je neko uhljebljenim ego-triperima rekao šta im sljeduje, svaka čast!
film nije bosanskohercegovački što je uslov za dodjelu nagrade! a jel bakrač talentovan ili nije i je li film odron ili nije,to sad nije bitno!
Autor jste bosanac, ali je produkcija srpsko-hrvatsko-francuska dakle NIJE bosanska
Film vec dva puta emitovan na TV-u. Sto bi isli u kino da ga gledamo? Vjerovatno se boje da ce biti prazna ionako mala dvorana, pa lafo imaju nesto protiv udruzenja.
Kakve veze ima gdje je film snimljen ako je autor Bosanac??? UGLAVNOM, NE MISLIM DA JE ČOVJEK U PRAVU, A OVA DVA PRETHODNA KOMENTARa: Festival uopće nije trećerazredni već naprotiv. uostalom baš me zanima na kojim je sve festivalima bio autor spomenutog komentara pa da može donijeti takav zaključak? Što set tiče filma znajući bakračev rad moglo bi biti da je odron al opet sumnjam da je autor komentar uopće gledao film. a ovaj komentar o Biscaninu je čisti primitivizam i takve komentare bi trebal uklanjati jer šire primitivizam i mržnju.
prepotentni biscain
ne bilo vece stete. film je ionako zeschi odron a njegovo gledanje je gubitak vremena. uostalom, kao i vecina filmova na ovom trecerazrednom festivalu.