Zaleđeno Kraljevstvo
43

Disneyeva "zaleđena priča" 27. i 28. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo

Klix.ba
Mjuzikl "Zaleđeno kraljevstvo" premašilo je sva očekivanja organizatora već u prvim mjesecima prikazivanja, a nakon deset javnih izvođenja u prethodnoj sezoni, interes za Disneyevu zaleđenu priču sve je veći.

Na radost mališana koji nisu imali priliku pgoledati mjuzikl, moći će to učiniti 27. aprila u 18: i 19:30 sati, te 28. aprila u 18 sati.

Ono što ovaj mjuzikl izdvaja od svih drugih sličnih projekata su upravo glumci mjuzikla. Najmlađa glumica Mona Skikić ima samo pet godina, a najstarija glumica Hana Guska 16 godina. Mona i Hana zajedno sa ostalih 40 glumaca, pjevača te članova plesnog ansambla redovno pohađaju nastavu u Muzičko-obrazovnom sistemu "Basics škola" te u sklopu Odsjeka za muzički teatar vježbaju sve segmente mjuzikla sa profesorima glume, pjevanja i scenskog pokreta.

Sve uloge u mjuziklu igraju upravo ovi mladi glumci i pjevači prezentirajući publici što su sve naučili. U glavnim ulogama našli su se Hana Guska, Ana Jovančić, Nedim Begović, Una Bjelica i Aleksandra Cinco.

Iza ovog najgledanijeg dječijeg mjuzikla postavljenog na daskama jednog bh. pozorišta stoje mladi profesionalci iz Muzičkog ateljea u BiHi i Muzičko-obrazovnog sistema "Basics škola" dok scenografiju i svjetlo potpisuje Pozorište mladih Sarajevo.

Vokalni supervizor na projektu je profesorica pjevanja Jelena Radović dok je za scenski pokret zadužena balerina Iman Fagin. Za šminku je zadužena make-up artistica Maja Talović. Glumačke elemente mjuzikla vrijedno rade sa profesoricom, bh. glumicom Stašom Dukić, koja uz Đorđa Jovančića potpisuje i režiju mjuzikla. Mjuzikl dodatno čine uzbudljivijim 3D efekti i hologrami na sceni, rotirajuća scenografija kao i animacije koje potpisuje Marko Jovančić, dok su za ton zaduženi New Event, MAUBIH muzička produkcija i Pozorište mladih.

Više informacija možete pronaći na Facebook eventu "Mjuzikl

ZALEĐENO KRALJEVSTVO”, blagajni Pozorišta mladih Sarajevo i na zvaničnoj web stranici mjuzikla.