Ne propustite
0

Pozorište mladih Sarajevo otvara novu sezonu, pogledajte program

I. S.
Pozorište mladih Sarajevo novu teatarsku sezonu počelo gostovanjem na trećem Limenka teatar fest u Somboru.

Predstavom "Cvrčak i mrav" reditelja Adisa Bakrača završen je ovogodišnji Limenka teatar fest. U prepunom Narodnom pozorištu Sombor posljednjeg dana festivala aplaudirali su veseli mališani koji nisu krili oduševljenje.

"Pored ovacija mališana, u punom Narodnom pozorištu Sombor, ovo je značajno gostovanje jer smo prvi put u Somboru. Još jedna vrata su otvorena za razmjenu i saradnju, ali i za mogućnost da predstavimo naš rad. Iskreno sve pohvale na gostoprimstvu i organizaciji festivala. Pored sreće koju smo vidjeli na licima male raje nakon predstave, ovo gostovanje nam je važno jer su organizatori nas zvali i tražili da 'Cvrčak i Mrav' bude dio ovogodišnjeg Limenka Festa. Početak sezone je počeo sa gostovanjem, što nas očekuje tokom čitavog septembra, jer nam predstoji još pet gostovanja u BiH i region", rekao je Ismir Fazlić, direktor Pozorišta mladih.

U narednom periodu Pozorište mladih Sarajevo očekuje još gostovanja. Već 8. septembra predstava "Cvrčak i Mrav" gostuje na InBox festivalu u Novom Travniku. "Olovni vojnik" zatim gostuje na XII Bugojanskom lutkarskom festivalu. Predstava "Tobija" će svoju avanturu predstaviti zagrebačkoj publici 19. septembra na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF Zagreb. Predstava "Ježeva kućica" zatim 25. septembra gostuje na Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru, kao i 28. septembra na 24. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" Istočno Sarajevo.

Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo možete gledati:

  • od 6. do 10. septembra - Juventa festival
    1. septembra u 20 sati - Predstava "Boom" u režiji Admira Glamočaka. U njoj igraju Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo.
    1. septembra u 11 sati - Predstava "Tobija" u režiji Marija Drmaća. U njoj igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.
    1. septembra u 11 sati - Predstava "Ježeva kućica" - Dubravka Zrnčić Kulenović. Uloge su ostvarili: Sanin Milavić, Anita Kajasa, Alma Merunka, Damir Kustura, Mirza Dervišić i Ajla Cabrera.

Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente i penzionere 5 KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 033 442 572, kao i Facebook stranice Pozorišta mladih. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.