Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Domaće izdavačke kuće jedva da išta prevode.
Još od prvih časopisa o svijetu kompjutera, naprimjer, valjda se u BiH to nikom nije isplatilo, jer su u Srbiji uveliko prevodili. Kaskamo puno s prevodima, a koji je razlog, tema je možda za nekog novinara kad iscrpi sve teme o Knoll Doll.
Filozofija dokazano pogresna i outdated, sto ne prevodi nesto novije?
Iako je dobrö da se prevodi i cita treba biti pazljiv Sa davanjem svakojakih izjava ako ne poznajemo tematiku dovoljno. Ayn Rand sigurno medzu popularnim stivom modernih desnicara a sto se filozofije tice rijetko prihvacene Ideje i misljenja u ozbiljnim akademskim krugovima.
Evo o njenom najpoznatijem romanu There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.
Njene knjige su tipičnna politička propaganda, pro-kapitaliyam i anti komunizam. Roditelji joj u Rusiji bili imućni, pred boljševicima 1918-e pobjegli iz Rusije u Meksiko pa se skrasili u SAD-u, a ona pod uticajem tragedije gubitka materijalnog bogatstva njenog oca u oktobarskoj revoluciji, naravno piše protiv onog zbog čega je njen otac bogatstvo stekao sam svojim znojem i nadasve poštenim radom, ni u jednom momentu ne iskorištavajući nikoga.
dobra je Ayn Rand..dugo sam konto da je muško
nisi jedini, i ja sam mislio, kao i vecina.
Ovo je pozitivna vijest i ovakvih vijesti treba vise
Rand je na nivou Doc Holydaya Frenka Laremija