Tada imala 23 godine
503

Zvijezda filma "50 nijansi sive" snimanje nazvala zastrašujućim: Da sam znala ne bih pristala

I. B.
Dakota je u filmu utjelovila lik Anastasie (Foto: Twitter)
Dakota je u filmu utjelovila lik Anastasie (Foto: Twitter)
Erotska ljubavna drama "50 nijansi sive" koja je gledateljima prvi put predstavljena 2015. godine, odmah je dostigla vrtoglavu popularnost. Ipak, iza kulisa stvari nisu bile bajne, a glavna glumica Dakota Johnson otkrila je kako se osjećala snimajući jedan takav film.

Dakota, koja je u filmu bila partnerica glumcu Jamieju Dornanu, istakla je kako je gledanje filma bilo ponekad neugodno iskustvo, no da je njegovo snimanje bilo daleko "gore".

"Bila sam mlada. Imala sam 23 godine. Tako da je bilo zastrašujuće. Prijavila sam se da radim sasvim drugačiju verziju filma od one koju smo na kraju snimali. Jednostavno je postalo ludo. Bilo je mnogo nesuglasica", priznala je Dakota koja je u filmu utjelovila lik Anastasie.

Glumica je istakla kako još nikada nije mogla otvoreno govoriti o svojim pravim osjećanjima vezanim za film jer ga je željela predstaviti publici u najboljem svjetlu.

"Ponosna sam na ono što smo na kraju napravili i sve je ispalo kako je trebalo, ali bilo je nezgodno", rekla je.

Dakota je otkrila kako je autor nad glumcima svakoga dana vršio "ogromnu kreativnu kontrolu", zahtijevajući da se događaju određene stvari.

"Postojali su dijelovi knjige koji jednostavno ne bi funkcionirali u filmu, poput unutarnjih monologa koji su ponekad bili nevjerovatno vulgarni. Bilo bi degutantno izgovarati ih naglas. Vodili smo stalne bitke", rekla je.

Ipak, nakon što je reditelj Sam Taylor-Johnson napustio franšizu poslije prvog filma, reditelj James Foley donio je "drugačiju energiju" u sljedeća dva nastavka.

Johnson se osvrnula i na glasine da su se ona i Jamie sukobili iza kulisa, insistirajući da to nije tačno: "Znam da je to čudno, ali on mi je poput brata", rekla je.

Naposlijetku, zaključila je kako ne bi prihvatila ulogu da je znala kako će sve na kraju ispasti, no da ne žali zbog snimanja. Dodala je i kako je, unatoč tome što je bila čudna, trilogija bila sjajna za njenu i Jamieovu karijeru.

Nakon spomenute uloge, Dakota se našla u središtu pozornosti, a zatim je ostvarila uloge i u nekim izrazito popularnim filmovima poput remakea horora "Suspiria", filma "The Lost Daughter" i novom izdanju "Cha Cha Real Smooth".

Američku glumicu možemo gledati i u Netflixovoj adaptaciji "Persuasion" popularne Jane Austen.