Uoči otvorenja festivala
78

Uliks Fehmiu: Svaki dolazak u Sarajevo je božanstven, užasno se radujem SFF-u

I. B.
Uliks Fehmiu stigao je na otvorenje 28. Sarajevo Film Festivala (Foto: D. S./Klix.ba)
Uliks Fehmiu stigao je na otvorenje 28. Sarajevo Film Festivala (Foto: D. S./Klix.ba)
Uliks Fehmiu, glumac i sin legendarnog albanskog glumca Bekima Fehmiua, stigao je na ceremoniju otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Fehmiu je odmah na početku istakao kako mu je veliko zadovoljstvo što je stigao u Sarajevo i što ima priliku biti na otvorenju 28. SFF-a.

"Tek smo stigli, ali naš dolazak u Sarajevo je uvijek stvar koja je određena unaprijed. Mi unaprijed znamo da će nam biti božanstveno", rekao je Fehmiu.

Osvrnuo se i na protekli period koji su obilježili pandemija i njene restrikcije rekavši kako je festival u Sarajevu uvijek bio na nivou.

"Festival je uvijek bio maksimalan, ne sumnjam da će takav biti i ove godine. Užasno se radujem što ga otvara film 'Trougao tuge' i što ću imati priliku sresti se sa velikim brojem prijatelja", poručio je.

Inače, prije početka svečanosti otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala na Festivalskom trgu upriličen je gala prijem dobrodošlice na kojem su se okupili brojne filmske zvijezde kako iz BiH, tako i iz regije počev od bh. oskarovca Danisa Tanovića, srbijanskog glumca Milana Marića, hrvatske rediteljice Antonete Alamat Kusijanović, glumice Nadine Mićić, reditelja Sebastiana Meisea i drugih.