Film/TV
0

U Sarajevu 21. marta "Noć reklamoždera"

FENA
"Hypo noć reklamoždera", najveći spektakl posvećen reklami , bit će održana u Sarajevu 21. marta u Domu mladih Skenderija.

Time će glavni grad BiH postati ravnopravna metropola s više od 160 drugih širom planete u kojima se "Noć reklamoždera" održava svake godine.

Tokom trosatnog programa, zaljubljenici u svijet reklama imat će jedinstvenu priliku pogledati najbolje i najinteresantnije TV reklame iz svih krajeva svijeta, u izboru vlasnika najveće globalne reklamoteke koja se bavi kolekcioniranjem reklama sa svih meridijana Jean-Marie Boursicota.

Kao zaposlenik reklamne agencije, Boursicot je još 70-ih godina prošlog stoljeća uvidio praksu da se kasete s TV spotovima bacaju u smeće nakon što prođe reklamna kampanja. Došao je na ideju da ih arhivira i danas u svojoj kolekciji ima više od 700.000 TV reklama. Arhiva se svake godine povećava za 25.000 novih TV spotova od kojih se biraju najbolji za "Noć reklamoždera".

Otkako je Boursicot 1981. godine napravio "Noć reklamoždera", to je postala prava svjetska institucija. Održava se svake godine u više od 160 svjetskih metropola i 47 zemalja širom svijeta.

Ovu noć u Sarajevu organizuju marketing kuće "2AM FCB" i "Metromedia". Gosti će biti kultna sarajevska grupa "Zabranjeno pušenje", atraktivne latinoplesačice "Art Ballet" i DJ Fera.

Kako su na današnjoj pres-konferenciji istakli organizatori sve karte za noć reklamoždrea su rasprodate, a oni obećavaju odličnu zabavu.

Damir Šehanović, jedan od voditelja, rekao je da će u ovoj noći biti prikazan i blok reklama s ex-Yu prostora.