Zlatna malina
34

Tom Hanks nominovan u tri kategorije za "nagradu" koju ne želi dobiti nijedan glumac

L. R.
Tom Hanks (Foto: EPA-EFE)
Tom Hanks (Foto: EPA-EFE)
Tom Hanks začudio se kada je saznao da je nominovan za tri kategorije za nagradu Zlatnu malinu, koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.
Iako je film "Elvis" u kojem glumi Tom Hanks u utrci za Oscara, Hanks je u užem izboru za dodjelu "prestižnih" nagrada za svoje uloge Presleyjevog menadžera u filmu "Elvis", kao i za ulogu Geppetta u Disneyjevom remakeu filma "Pinocchio" kojeg su kritičari procijenili.

Dok su "Elvis" i njegova zvijezda Austin Butler općenito hvaljeni, Hanksovo pojavljivanje kao njegovog izrabljivačkog menadžera pukovnika Toma Parkera kritikovali su mnogi kritičari.

Saopštenje organizatora Zlatne maline nazvalo je Hanksovu ulogu u filmu "Elvis" "najviše ismijanom izvedbom u 2022.godine", a dodatno je nominiran i za "najgori filmski par".

Film "Pinocchio" bio je među pet nominiranih za "najgori film" za godišnju Zlatnu malinu, kao i kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe "Blondie". U utrci je također glumac Jared Leto i film "Morbius".

Nagrada Zlatna malina obično se najavljuju dan prije dodjele Oscara, služeći kao ismijavanje, ali prošle godine su ostali posramljeni nakon što su u šali stvorili novu kategoriju pod nazivom "Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021." kako bi se smjestila sva navodno loša ostvarenja glumca Willisa.