Netflixov hit
26

Serija "Stranger Things" dobija i petu sezonu, autori najavili da će to biti kraj

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Uz otkrivanje datuma premijere četvrte sezone koja je više puta odgađana, Netflix je u četvrtak objavio da je "Stranger Things" - naučnofantastični horor serijal obnovljen za petu sezonu koja će ujedno biti i posljednja.

U pismu obožavateljima u kojem se navodi da će četvrta sezona serije "Stranger Things" biti podijeljen na dva dijela, pri čemu će prvi biti prikazan 27. maja, a drugi 1. jula, kreatori serije Matt i Ross Duffer također su otkrili velike vijesti da će se serija završiti s petom sezonom.

"Prije sedam godina isplanirali smo kompletnu priču za 'Stranger Things'", rekli su autori serije u pismu podijeljenom na Netflixovom blogu.

"U to vrijeme smo predviđali da će priča trajati četiri do pet sezona. Pokazalo se prevelikim da bi se moglo ispričati u četiri, ali kao što ćete se uskoro i sami uvjeriti - sada jurimo prema finalu. Četvrta sezona će biti pretposljednja, a peta će biti posljednja", poručili su.

Pojasnili su kako imaju još mnogo uzbudljivih priča za ispričati u "Stranger Things" svijetu: "nove misterije, nove avanture, novi neočekivani heroji".

"Nadamo da ćete ostati s nama dok završavamo ovu priču o moćnoj djevojci po imenu Eleven i njenim hrabrim prijateljima, o slomljenom šefu policije i divljoj majci, o malom gradu zvanom Hawkins i alternativnoj dimenziji poznatoj samo kao Upside Dole. Kao i uvijek, zahvalni smo na vašem strpljenju i podršci", piše u pismu.

Četvrta sezona serije će biti premijerno prikazana nakon dužeg odlaganja - treća je na Netflixu objavljena prije više od dvije i po godine.

Završetak serije je sasvim logičan, s obzirom na to da je mlada glumačka ekipa – uključujući Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finna Wolfharda, Caleba McLaughlina i Gatena Matarazza – počela sa snimanjem u ranim tinejdžerskim godinama, a sada se približavaju dvadesetim godinama.