Drugačija od prethodnih
22

Poznato kada počinje snimanje posljednje sezone popularne serije "Stranger Things"

L. R.
Stranger Things (Screenshot/Youtube)
Stranger Things (Screenshot/Youtube)
Popularna Netflixova serija "Stranger Things" vraća se snimanju pete i ujedno posljednje sezone u januaru 2024. godine.
Kako izvori kažu za Deadline, nakon prekinutih priprema zbog holivudskih štrajkova, očekuje se da će produkcija posljednje sezone serije nastaviti početkom januara naredne godine.

Ipak još uvijek nije poznat tačan datum snimanja, budući da su pripreme još uvijek u toku. ali očekuje se da će snimanje najvjerovatnije početi 5. ili 8. januara.

Članovi glumačke postave već su u Atlanti, gdje se snima serija jer rade na pripremama, ali takozvana čitanja za stolom su zakazana za januar.

Inače, scenariji su završeni i njihove su pripreme za petu sezonu počele su još ove godine, ali su prekinute u maju zbog već dobro poznatih razloga - holivudskih štrajkova.

Jedan od glavnih glumaca serije David Harbour ranije je rekao za medije da je dobio poziv o pokretanju produkcije odmah nakon što su SAG-AFTRA i studiji postigli okvirni dogovor 8. novembra o prekidu štrajka.

Podsjećamo, glavnu glumačku postavu serije "Stranger Things" također čine Winona Ryder, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer i Charlie Heaton.

Braća i kreatori serije Matt i Ross Duffer prošle godine su rekli da će likovi biti u akciji i da će posljedna sezona biti drugačija. Također, dodali su da posljedna sezona biti značajno duža u odnosu na prethodne.