Millie Bobby Brown
35

Zvijezda serije "Stranger Things" odbila 10 miliona funti za ulogu u spin-off filmu

L. R.
Millie Bobby Brown (Foto: EPA-EFE)
Millie Bobby Brown (Foto: EPA-EFE)
Britanska glumica Millie Bobby Brown odbila je 10 miliona funti (oko 22 miliona konvertibilnih maraka) kako bi glumila u spin-off filmu serije "Stranger Things".
Ona ne želi glumiti u ovom znanstveno-fantastičnoj hororu, jer nastoji da svoju karijeru obogati različitim ulogama. Što se tiče angažmana u seriji "Stranger Things" planira završiti petu sezonu gdje će joj za svaku od osam epizoda platiti 250.000 funti.

"Definitivno sam spremna završiti, ali vrlo sam spremna reći zbogom ovom poglavlju svog života i otvoriti nova. Mogu sam stvarati priče koje su mi važne i fokusirati se na širu sliku", izjavila je Millie.

Ipak, platforma Netflix, čija je emisija bila najgledanija u svijetu prošle godine želi nastaviti sa snimanjem spin-off projekata koje se temelje na ovoj seriji. Još uvijek se ne zna šta se tačno planira raditi, ali jedan od izvora bliskim Netflixu navodi kako je moguće da se ovaj projekat pretvori u predstavu za Broadway.

Podsjećamo, Millie Bobby Brown glumila je Eleven, djevojku s psihokinetičkim sposobnostima čija je radnja smještena u osamdesetim godinama prošlog vijeka u izmišljenom gradu u Indiani u SAD-u.