Na Netflixu
29

Popularna serija "Stranger Things" dobija svoju animiranu verziju

L. R.
Glumci iz serije "Stranger Things" (Foto: EPA)
Glumci iz serije "Stranger Things" (Foto: EPA)
Streaming servis Netflix u ponedjeljak je na društvenim mrežama najavio animiranu verziju popularne serije "Stranger Things".
Kreatori serije, braća Duffer nekoliko nadolazećih spinoff projekata temeljenih na ovoj naučno-fantastičnoj seriji. Jedan od projekata je svakako i animirano izdanje, za koje su braća Duffers najavila da će biti u duhu subotnjih jutarnjih crtanih serija.

"Oduvijek smo sanjali o animiranom izdanju serije 'Stranger Things' u duhu subotnjih jutarnjih crtanih serija uz koje smo voljeli odrastati. Vidjeti ostvarenje ovog sna bilo je apsolutno uzbudljivo," rekla su braća Duffer.

Netflix nije otkrio puno detalja o seriji i nije otkrio detalje radnje. Za seriju je zadužen animator Eric Roblesi i produkcijska kuća "Flying Bark Productions".

Pored animirane serije, Netflix je prošle godine također najavio planove za neimenovanu akcijsku spinoff seriju i pozorišnu predstavu “Stranger Things: The First Shadow”, koja bi trebala početi s izvođenjem već ove godine.

Međutim, braća Duffers neće raditi na novim projektima, jer nastoje završiti scenarij pete sezone serije, koja će se snimati ovog ljeta, a prikazivanje je planirano za 2024. godinu.