Mnoge je rasplakala
84

Scena iz crtanog "Tom i Jerry" dijeli se na mrežama: Bili smo premladi da razumijemo

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Na Instagram stranici Inside History podijeljena je scena iz crtanog filma "Tom i Jerry" koji je obilježio mnoga djetinjstva, a koju mnogi tada nisu razumjeli.

Spomenuta epizoda nosi naziv "Heavenly Puss" i objavljena je 1949. godine, a mnoge je rasplakala nakon što su shvatili o čemu zapravo govori.

"Bili smo premladi da ovo shvatimo. Zlatne nebeske pokretne stepenice uzdižu Tomovu dušu u nebo do zlatnih kapija željezničke stanice gdje čeka voz "Nebeski ekspres" koji nosi duše mačaka u raj", navedeno je u opisu objave.

U epizodi Tom posjećuje vrata raja nakon što se povrijedio tokom borbe s Jerryjem, a zlatne pokretne stepenice ga vode do reda za voz koji vozi u raj.

"Fluff, Muff i Puff, tri mačića koji su se ugušili i udavili u vreći vode brzo prolaze kroz kapiju do voza. Vratar propušta mačiće da prođu jer je njihova smrt bila prerana", navodi se dalje u tekstu.

"Osjećam da je u starim crtanim filmovima bilo mnogo više mudrosti. Danas su to samo gluposti, jarke boje i buka koju naše društvo spušta na najmanji zajednički imenilac", "Ja ne plačem, vi plačete", "Mislim da mi to kao djetetu ne bi imalo smisla. Sad kad vidim, rastužim se", neki su od komentara na podijeljeni snimak.