Čak 15 puta
0

Robert De Niro je najviše puta umro na filmu

Sarajevo-x.com
Robert De Niro
Robert De Niro
Holivudski veteran Robert De Niro umro je na filmu više nego bilo koji drugi glumac. Čak 15 likova koje je tumačio preminuli su u toku filma.

Neki od njegovih najslavnijih uloga bili su Max Cady u "Rtu straha" i profesionalni lopov Neil McCauley u "Vrelini". I oni su, jasno, umrli.

Na drugom mjestu liste koju je sastavio sajt ChaCha.com je Bruce Willis, čiji su likovi umrli 11 puta, između ostalog i u "Armagedonu" i "12 majmuna".

Willis je u dva filma umro na rukama svoje bivše supruge Demi Moore, i to u "Ubojitim mislima" i "Čarlijevi anđeli: totalno zagušenje".

Treću poziciju dijele Johnny Depp i Brad Pitt sa po deset slučajeva smrti, s tim da je Depp umro odmah u svom debiju na velikom platnu, u hororu "Strava u ulici brijestova".

Duga je lista onih koji su na filmu često odlazili na onaj svijet, a među njima su i Dustin Hoffman, Al Pacino, Jack Nicholson, Denzel Washington, Christian Bale i George Clooney.

De Niro se sigurno nada da će njegov lik u novom uratku, kriminalističkoj drami "Irac", preživjeti do kraja scenarija. Na ovom filmu živuća legenda će deveti put sarađivati sa slavnim režiserom Martinom Scorseseom, a priča se vrti oko bivšeg službenika sindikata Franka Sheerana, koji postaje profesionalni ubica.