Bio profesionalan
72

Reporter BBC-ja opljačkan tokom javljanja uživo, niko nije primijetio šta se dogodilo

L. R.
Harry Low (Screenshot/Twitter)
Harry Low (Screenshot/Twitter)
Novinar i reporter BBC-ja Harry Low opljačkan je tokom nedavnog prijenosa uživo u Londonu, no njegova reakcija mnoge je iznenadila.

Naime, reporter Low je bio u programu uživo gdje je izvještavao o jakoj kiši poplava koje su zahvatile London u ponedjeljak, gdje je jednom od londonskih naselja Mortlakea, lopov odlučio da ukrade njegovu torbu.

No, njegove kolege i ljudi koji su gledali prijenos vijesti nisu to shvatili sve dok se Harry Low ni sam nije oglasio na Twitter profilu.

"Prvi put u karijeri sinoć torba mi je ukradena na pola našeg prijenosa uživo", napisao je Low u objavi na Twitteru uz priloženi snimak iz vijesti.

Pljačka se dogodila u trenutku kada su pušteni unaprijed snimljeni materijali, gdje je Low razgovarao s jednim od svojih sagovornika. Ubrzo nakon toga, ponovo je uslijedilo uključivanje u program, gdje se mogli primijetiti da je Low smiren i šuti nekoliko sekundi prije nego što nastavi s izvještavanjem.

Interesantno je da je reporter ostao smiren i nastavio raditi svoj posao, što je pokazalo da se radi o velikom profesionalcu.

Krađa ipak nije bila snimljena kamerom i Low nije otkrio šta se nalazilo u torbi. On također nije dao informaciju da li je lopov uhapšen. Ipak, mnogi su ga hvalili kako je ostao smiren.

"Bravo za profesionalnost", "Vi ste apsolutni profesionalac. To je ipak grozno, žao mi je što vam se to dogodilo", Svaka čast", "Uvijek sam se pitala šta se događa tokom prijenosa uživo", "Žao mi je. Nadam se da nije bilo ništa važno u torbi", "Da se meni ovo dogodilo, ne bih mogla ostati profesionalna", bili su samo neki od komentara.