Detaljno planirana krađa
69

Najveća pljačka u historiji Los Angelesa: Ukradeno 30 miliona dolara bez uključivanja alarma

S. Š.
Objekat iz kog je otuđeno 30 miliona dolara (X.com)
Objekat iz kog je otuđeno 30 miliona dolara (X.com)
Lopovi u Los Anđelesu izveli su jednu od najvećih pljački gotovine u historiji grada, otuđivši čak 30 miliona dolara iz skladišta novca na Uskrs, a da su pritom prošli neopaženo.

Provala se odigrala u neimenovanom objektu u oblasti Sylmar u dolini San Fernando u kojoj se skladišti gotovina preduzeća iz cijelog regiona. Provalnici su uspjeli ući bez uključivanja alarma i provalili u sef, rekla je za Los Angeles Times Elaine Morales, komandir policijske uprave u Los Angelesu.

Federalni istražni biro i policijska uprava Los Angelesa istražuju ovaj događaj.

Izvori američkih medija rekli su da su lopovi ušli u objekat preko krova i da nisu uključili nikakve alarme, a zatim su nekako ušli u prostor gdje se čuva novac.

Malo ljudi je znalo za veliku količinu novca koji se nalazi u sefu, a izvori, također, kažu da je provala bila detaljno razrađena.

LA Times je objavio da je provala bila među najvećim provalama historiji Los Anđelesa te da je ukupna količina otuđenog novca premašila svaku drugu pljačku koja se odigrala u tom gradu.

Krađa se dogodila skoro dvije godine nakon što je čak 100 miliona dolara u draguljima i drugim vrijednim stvarima ukradeno iz Brinkove velike opreme na stajalištu kamiona u južnoj Kaliforniji . Počinitelji u toj pljački još nisu uhvaćeni, prenosi Guardian.