U centralnom Pojasu Gaze
183

Borci Hamasa objavili da su uhvatili u klopku izraelske vojnike, ima i poginulih

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Brigade Al-Qassam, oružano krilo palestinskog pokreta Hamas, objavile su u nedjelju da su postavile zasjedu izraelskim snagama u području Al-Mughraqa u centralnom pojasu Gaze.

"Borci Al-Qassama namamili su mehanizirane cionističke snage i uhvatili ih u minsku zasjedu koristeći eksplozivne naprave i rakete F16 koje su ispaljene na civile, ali nisu eksplodirale u ulici Al-Sikka, u području Al-Mughraqa u centralnom pojasu Gaze", stoji u saopćenju Brigade.

Ranije u nedjelju, iz Al-Qassama su saopćili da su njihovi borci granatirali "neprijateljsko komandno sjedište u osi Netzarim južno od grada Gaze minobacačkim granatama teškog kalibra".

Nije bilo službenog odgovora iz Tel Aviva, ali izraelska vojska obično se ograničava na povremeno ažuriranje podataka o vojnim gubicima u ratu u Gazi.

U međuvremenu, Al-Jazeera je citirala izraelsku web stranicu Rotter koja otkriva da su tri izraelska vojnika ubijena, a 11 ih je ranjeno od eksplozivne naprave u Gazi.

U ponedjeljak su brigade Al-Qassama također najavile bombardovanje komande 769. istočne brigade. Kamp Jibour u sjevernom Izraelu, gađan je "koncentriranom raketnom paljbom kao odgovor na masakre cionističkog neprijatelja u strpljivoj Gazi i revolucionarnoj Zapadnoj obali".

Od početka kopnene operacije izraelske vojske u Pojasu Gaze 27. oktobra, vojska je priznala da je izgubila 261 vojnika i ranjavanje još 1.584 vojnika.

Abu Obeida, glasnogovornik brigada Al-Qassam, vojnog krila palestinskog Pokreta otpora Hamas, često je izjavljivao da su procjene izraelske vojske "nerealne", te da je broj žrtava puno veći.